Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finanskongens kongebolig

Her er Norges dyreste bolig, skal vi tro Finansavisen. Palasset til hotell- og kjøpesenterkongen Petter Stordalen på Bygdøy har en verdi på rundt 100 millioner. Under krigen var villaen nazitoppen Josef Terbovens sommerbolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske nazisten skal ha ridd på hest inne i villaen, men huset bærer ikke lenger noen spor etter den tidligere eieren.

Seinere har det vært flere eiere, før Petter Stordalen betalte 12 millioner kroner for huset for to år siden.

I det siste skal en armé på over 100 arbeidere ha bidratt til å mangedoble verdien på Stordalens eventyrslott.

Etter Stordalens restaureringsprosjekt skal verdien, ifølge pålitelige kilder, være rundt 100 millioner kroner.

Lysthuset nede i strandkanten skal alene ha kostet like mye som et middels husbankhus.

Hvordan det ser ut innvendig kan en bare drømme om, men ifølge velinformert hold skal det være montert glassheis i huset slik at man slipper å springe opp og ned trapper. Heisen alene skal angivelig ha kostet fem millioner kroner. Ifølge Norsk Eiendomsregister er boarealet på vel 850 kvadratmeter. Dokø blir det neppe. Leiligheten er registrert med fem toalett og tre bad.

Under ombyggingen ble det også sprengt ut rikelig med plass til garasje, hvor Stordalen kan parkere sin blå Ferrari 550 Maranello. Ifølge avisa skal det gå rykter på fasjonable Bygdøy om at gulvet i garasjen roterer, slik at man slipper å rygge ut når man har hastverk.

Til Finansavisens medarbeider er han temmelig ordknapp. «No comments,» sa han til avisas verdioverslag. Først da journalisten la fakta på bordet, fikk de lokket ut noen ordknappe kommentarer i form av en lattermild trussel om at han vil kjøpe hele lørdagsopplaget av avisa.

Han blir ikke særlig blid når han på tross av flere lokketilbud innser at han ikke kan unngå avisomtale.

- Hvis dere skal trykke bilde av huset, må dere ha min tillatelse og den får dere ikke, sier Stordalen.

- Hvilken lov refererer du til da?

- Haaa haaa, nei, det fins kanskje ikke noen sånne lover, vedgår finansmannen.

HERSKAPELIG: - Egentlig er jeg ikke så opptatt av penger lenger, sa finanskongen Petter Stordalen til Dagbladet for et par år siden. Nå står han oppført med en formue på vel 159 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!