- Finanskrisa gir store muligheter

Tommy Sharif skal spekulere i eiendom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finanskrisa har ført dekkbaronen Tommy Sharif (32) inn på nye veier - i hvert fall hvis man skal dømme etter den ferske opprettelsen av Skedsmo-guttens nye selskap.

Selskapet Tommy Sharif AS skal navigere i et ustabilt eiendomsmarked.

- Venter på gode kjøp

- Jeg har jo drevet litt med eiendom tidligere, og tjent penger på det. Blant annet har vi jo en del eiendomsmasse i dekksenteret og storbilvasken. Men dette skal være et helt eget selskap, understreker Tommy Sharif til Dagbladet.no.

- På grunn av finanskrisa ser jeg store muligheter framover, fortsetter dekkforhandleren.

- Så opprettelsen av selskapet er en direkte konsekvens av finanskrisen?

- Ja, det er det. Det har kommet rapporter om at boligprisene har begynte å synke. Så nå sitter vi bare på gjerdet og venter på gode kjøp, fortsetter 32-åringen.

- Har is i magen

Tommy, eller Tasawer som han egentlig heter, gjør fortsatt store penger på salg av bildekk gjennom det økonomisk solide Sharif Dekksenter AS. Samtidig eier han selskapet Sharif Holding, som sitter på aksjene til flere andre selskaper i Sharif-imperiet.

IKKE PÅ FELGEN: Men derimot på nye jaktmarker, dekkbaronen Tommy Sharif (32). Nå skal kjøp og salg av eiendom skaffe enda mer penger i kassa. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
IKKE PÅ FELGEN: Men derimot på nye jaktmarker, dekkbaronen Tommy Sharif (32). Nå skal kjøp og salg av eiendom skaffe enda mer penger i kassa. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer

Siste tilskudd til stammen er altså Tommy Sharif AS, som utelukkende skal drive med kjøp og salg av eiendom.

- Vi skal fokusere på Norge og utlandet. Jeg ser for meg at vi skal investere i boliger. Det er bare å ha is i magen og pengene klare. Og det har vi, mener Sharif.

Konkurrerer med lillebror

I fjor ble det skrevet mye i norsk presse om konflikten mellom Tommy og lillebroren Moohseen (26). Sistnevnte hadde jobbet i mange år på Sharifs suksessfulle dekksenter, og mente at han ikke fikk en så stor del av kaka som han fortjente.

Saken endte med at Tommy gav lillebroren et tilbud om et tosifret millionbeløp, hvilket Moohsen avviste - og seinere startet opp en konkurrerende dekkbedrift, nemlig Sharifs Dekkindustri AS.

Ifølge en kunngjøring fra Brønnøysundregisteret, er lillebroren registrert som varamedlem i styret for den nyopprettede eiendomsselskapet.

- Ikke involvert

Men storebror Tommy benekter at lillebroren skal ha noe med businessen å gjøre.

- Finanskrisa gir store muligheter

- Nei, han er ikke involvert i det hele tatt. Jeg eier dette selskapet 100 prosent alene, og det er gjort noen endringer siden det ble registrert i Brønnøysund, fastholder 32-åringen.

I anledning tegneseriefiguren Onkel Skrues 60-årsdag i fjor, stakk Sharif av med «Skrueprisen». Prisen er øremerket norske rikinger som har greid å skape sin formue ved å utvise ekte Skrue-verdier.

Ifølge likningen for 2007, er Tommy Sharif god for hele 47 332 282 millioner kroner.

FAMILIEN: Tommy Sharif sammen med mamma Irshad Begum og pappa Mohammad. Til høyre er Tommys lillebror Moohseen (26).