- Finanskrisa tvinger kvinner til å ta abort

Har ikke råd til å få barn.

- FLERE ABORTER: En abortmotstander står utenfor en Planned Parenthood i Boston. Abortklinikken sier de merker økt pågang fra kvinner som vil ta abort på grunn av økonomisk usikkerhet. Foto: AFP/Scanpix
- FLERE ABORTER: En abortmotstander står utenfor en Planned Parenthood i Boston. Abortklinikken sier de merker økt pågang fra kvinner som vil ta abort på grunn av økonomisk usikkerhet. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Abortklinikker i USA merker økende pågang fra kvinner som ikke har råd til å bære fram barn på grunn av den økonomiske krisen.

- Dessverre så har vi kvinner som velger å avslutte svangerskapet på grunn av den alvorlige økonomiske krisen de står overfor, sier Paula Gianino, leder for Planned Parenthood i St. Louis og omegn.

Hun mener nedgangstidene utvilsomt er en av årsakene til de økende aborttallene ved de seks klinikkene hun har ansvar for.

Også fra andre steder i USA kommer det meldinger som tyder på at de vanskelige tidene har innvirkning på noen av de mest fundamentale valgene i folks liv.

- Mange kvinner som aldri trodde de ville trenge hjelp, kommer til oss. De forteller at de allerede har utsatt husleia og strømregningene, og kuttet ned på matforbruket. De har brukt opp alle muligheter, forteller Stephanie Poggie, som jobber i en landsdekkende organisasjon som gir økonomisk støtte til fattige kvinner som tar abort.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer