Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finanskrisen firedoblet selvmordsraten i USA

1500 amerikanere har tatt livet av seg på grunn av krisen, viser undersøkelse.

TUNGE TIDER: Børsen i New York fotografert midt under finanskrisen, i 2009. Foto: STAN HONDA / AFP / NTB SCANPIX
TUNGE TIDER: Børsen i New York fotografert midt under finanskrisen, i 2009. Foto: STAN HONDA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordsraten ble mer enn firedoblet da finanskrisen rammet USA, viser tall fra myndighetene.

Selvmordsraten blant amerikanere steg sakte mellom 1999 og 2007, da finanskrisen for alvor begynte å gjøre seg gjeldende.

Fra 2008 til 2010 ble selvmordsraten over firedoblet, viser tall fra U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

- President Barack Obama og Mitt Romney debatterer i valgkampen hvordan man best skal gjenopprette økonomien, men de snakker ikke om hvordan man skal beskytte amerikanernes helse i disse tøffe tidene, skriver en gruppe forskere fra USA, Storbritannia og Hongkong i et brev til legetidsskriftet The Lancet.

Forskerne har analysert selvmordstallene i USA og funnet at finanskrisen trolig har fått minst 1500 amerikanere til å ta livet sitt siden 2007. Disse selvmordene kom i tillegg til de selvmordene man ellers kunne ha forventet.

På bakgrunn av tidligere analyser i Storbritannia anslår forskerne at rundt en firedel av de ekstra selvmordene kan tilskrives arbeidsledighet.

Tilsvarende økning i antallet selvmord har man også kunnet registrere i andre land som er rammet av økonomisk krise, som Hellas, Spania og Storbritannia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!