Finanskrisen over om ett til to år

Tror Bill Gates.

ÅPENT MØTE: Statsminister Jens Stoltenberg og Bill og Melinda Gates møttes i dag til et åpent møte om internasjonal helse, næringslivets rolle i fattigdomsbekjempelse og hvordan den internasjonale finanskrisen rammer verdens fattigste. Fra venstre, Ingrid Schulerud, Jens Stoltenberg, Bill Gates og Melinda Gates. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ÅPENT MØTE: Statsminister Jens Stoltenberg og Bill og Melinda Gates møttes i dag til et åpent møte om internasjonal helse, næringslivets rolle i fattigdomsbekjempelse og hvordan den internasjonale finanskrisen rammer verdens fattigste. Fra venstre, Ingrid Schulerud, Jens Stoltenberg, Bill Gates og Melinda Gates. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Finanskrisen har nådd bunnen. Om ett eller to år er den over, tror Microsoft-gründer Bill Gates.

Ledsaget av fru Melinda, kom USAs rikeste mann, Bill Gates, lett slentrende med hendene dypt plantet i lommene til lunsjmøte med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og fru Ingrid Schulerud i Operaen i dag.

Kapitalisten Gates og sosialdemokraten Stoltenberg jobber pragmatisk mot samme mål.

Gates er fortsatt styreformann i selskapet han startet, men vier nå mesteparten av tiden sin på arbeidet med den veldedige stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation, som ble stiftet for åtte år siden.

Stiftelsen har i dag 600 ansatte og gir bort over to milliarder dollar i året.

Målet med stiftelsens arbeid er verdensomspennende: Å forbedre grunnleggende helsetjenester og redusere ekstrem fattigdom overalt i verden.

Norge og Gates-paret har forpliktet seg til å støtte Den Globale Alliansen for Vaksiner og Immunisering (GAVI) med henholdsvis vis 9,5 milliarder kroner og drøyt 6 milliarder kroner fram til 2015.

Mens de ventet

En anselig samling TV-fotografer og pressefotografer, også utenlandske, sto klare foran det hvite praktbygget for å forevige statsministerparet ta imot Microsoft-gründeren, som er kjent som en av vår tids aller største mesene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer