SOLID AVKASTNING: PCI Biotech og Erik Must har hatt en god start på det nye børsåret. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
SOLID AVKASTNING: PCI Biotech og Erik Must har hatt en god start på det nye børsåret. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Finansmann har tjent over 100 millioner på kreftselskap

Erik Musts eksponering i PCI Biotech har gitt en meget god avkastning.

(Finansavisen): Aksjekursen i kreftselskapet PCI Biotech fortsetter ferden oppover. Etter å ha steget 15 prosent i går, er kursen opp over 23 prosent én uke inn i det nye året.

For hovedaksjonær Erik Must, som kjøpte aksjer til en hyggelig kurs, er dette fortsettelsen på en allerede positiv utvikling. I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Musts Fonds-avanse sitter med en urealisert gevinst på 100 millioner kroner i PCI Biotech.

Aksjen ble på det laveste handlet under 3,00 kroner sommeren 2015. I går ettermiddag lå kursen rundt 52 kroner pr. aksje.

Presenterer i San Francisco

PCI Biotech utvikler en behandling for gallegangskreft, en sjelden kreftform som det ennå ikke finnes noen godkjent behandling for på markedet, skriver Finansavisen. Dermed er det ventet at PCIB får en rask vei til markedet dersom behandlingen viser seg å fungere så godt som selskapet ønsker.

I dag holder selskapet en presentasjon på den internasjonale bioteknologikonferansen Biotech Showcase 2018 i San Francisco, i likhet med flere andre norske kreftselskaper.

Produktplattformen kommer fra den patenterte teknologien fotokjemisk internalisering, som har sitt opphav fra Radiumhospitalet. Ifølge Finansavisen går teknologien ut på at fimaporfin gis i kombinasjon med et terapeutisk legemiddel. Når de syke cellene blir belyst, vil legemiddelet som er fanget i cellenes endosomer lekke ut, og dermed frigjøres inne i cellene.

Oppdatert: Tirsdag omsettes aksjen for 61,40 kroner, opp ytterligere 14,98 prosent.

Andre økonominyheter:
Norwegian kan bli kjøpt opp – spår aksjen opp 55 prosent
Bull på Borr​