Finansmann mistenkt for to dobbeltdrap i Sverige

Politiet undersøker om han kan kobles til flere mord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En finansmann (51) er mistenkt for to dobbeltdrap og to mordbranner i Sverige.

Tirsdag undersøker politiet om han kan kobles til enda flere mord.

Det melder flere svenske medier, blant annet Expressen og Aftonbladet.

To ektepar - Den mannen som er fengslet og mistenkt for to mord og mordbrann i Norrahammar, er blitt informert om at han også mistenkes for to mord og en grov mordbrann i Hökensås, sier Anders Brokelind, hos påtalemyndigheten i Jönköping til Aftonbladet.

Mannen var først mistenkt og varetektsfengslet for et dobbeltmord på et eldre ektepar. De ble funnet døde i sin villa i Norrahammar 28. mai. Mannen var i flere år naboer med paret.

Nå er han også mistenkt for enda et dobbeltmord, hvor et par fra Jönköping omkom i en brann i Hoksensås i mars.

- Drept med vold Flere medier skriver at politiet først fant fram til 51-åringen gjennom to tomme flasker med tennvæske, som bare selges i en spesiell forretning i Jönköping.

Paret i 70-åra fra Hökensås, ble funnet døde i deres nedbrente stue. Politiet etterforsket hendelsen først som en brann forårsaket av uforsiktighet.

- Begge ble drept med vold. Det innebærer at dette handler om et dobbeltdrap, sier Johan Frisk i politiet i Jönköping til Aftonbladet.

Han kan enda ikke kommentere hvorfor mannen nå er mistenkt for nok et dobbeltdrap.

Har erkjent vold og brann Mannen skal ifølge Aftonbladet blitt fanget på overvåkningskamera hvor han kjøpe tennvæske.

Han erkjenner nå overfor politiet i avhør at han har utført vold, og han har angitt tid og sted i saken om dobbeltdrapet i Norrahammar. Hans advokat opplyser om at han også erkjenner at han har starta en brann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer