Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finansmann og sikkerhetsvakt varetektsfengslet i fire uker i stor hasjsak

Åtte personer pågrepet etter beslag av 240 kilo hasj.

POLITIADVOKAT:  Janne Danielsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
POLITIADVOKAT: Janne Danielsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kjent finansmann i 40-årene og en sikkerhetsvakt i 30-årene er blant de totalt åtte mennene som i dag og i går er blitt varetektsfengslet i fire uker i Asker og Bærum tingrett, etter et beslag av 240 kilo hasj i Oslo tidligere denne uka.

To av de andre siktede er to polske statsborgere, som ble tatt i en lastebil som ble brukt til transport av hasjen. Partiet ble avslørt, og politiet satte i verk spaning, som førte til at de seks andre personene ble pågrepet, får Dagbladet opplyst.

- Stor sak Politadvokat Janne Danielsen i Asker- og Bærum-politiet (politidistriktene i Oslo og Asker og Bærum er formelt slått sammen) ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen.

- Vi kan bekrefte at det er gjort et beslag av et betydelig kvantum narkotika i Oslo, og at fem personer ble varetektsfengslet i går, og tre i dag. Det er en stor sak, og vi er tidlig i etterforskningen, sier Danielsen til Dagbladet.

Finansmannen, som er siktet for medvirkning, nekter straffskyld.

- Men han aksepterte fengslingen i tingretten i dag, sier hans forsvarer, advokat Olle Nohlin, til Dagbladet.

Mannen i 40-årene, som torsdag morgen framstilles for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett, er godt kjent av politiet. Men ikke i narkotikasaker. Han har vært involvert i en større konkurs tidligere.

Nekter straffskyld Heller ikke sikkerhetsvakten og en tredje person som ble varetektsfengslet i dag erkjenner straffskyld, opplyser deres forsvarere Ketil Magnus Berg og Ole Petter Drevland til Dagbladet.

Advokat Odd Martin Helleland, som representerer en av de siktede polakkene som ble fengslet i går, sier at hans klient også nekter straffskyld. En annen mann fra Østlandet som er siktet samtykket i går til varetektsfengsling, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, sier hans forsvarer Tollef Skobba. Advokat Øyvind Bergøy Pedersen sier at også hans klient nekter straffskyld.

To ulike saker Saken er for øvrig ikke knyttet til et annet stort hasjbeslag nylig i Oslo.

Flere medier, blant annet Dagbladet og VG, skrev i går at saken med finansmannen var knyttet til beslag av 250 kilo hasj, hvor seks personer er siktet. De ble pågrepet etter at tollvesenet søndag oppdaget hasjen skjult i en lastebil på Kiel-ferja. De varslet politiet, som pågrep flere personer som kom for å hente partier på 50 kilo hasj fra lastebilen. Men det stemmer altså ikke at de to saken er knyttet sammen, og det er snakk om to separate etterforskninger.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart