Finansmekler skrev fiktive kontrakter

BERGEN (Dagbladet): En 26 år gammel finansmekler i Fearnley Futures er siktet av Økokrim for grov økonomisk utroskap. Selskapet har tatt ansvar for kundenes tap, som beløp seg til mellom fire og fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge finansmekleren ble pågrepet da han kom fra utlandet siste uka i mai, via London til Fornebu. Han skal ha vært samarbeidsvillig under politiavhør og ble løslatt dagen etter pågripelsen.

Politiet har valgt å holde helt tett om saken, blant annet av hensyn til Fearnley Futures, som er et selskap i Astrup Fearnley-gruppen. Nå bekrefter konstituert førstestatsadvokat Erik Førde siktelsen overfor Dagbladet.

26-åringen har hatt selskapet SSY Futures i London som motmekler når det er blitt drevet terminhandel i befraktningskontrakter. Det ble spekulert i ratene og markedsutviklingen på tørrlaster. Mekleren er siktet for å ha opprettet en fiktiv kontrakt som grunnlag for å inngå en rekke avtaler med reelle kunder av SSY Futures. En del av disse kundene skal ha tapt penger, men har etterpå fått dekket opp kravene da Fearnley Futures valgte å ta eget ansvar.