#metoo:

Finansmekler ut mot metoo-kampanje. Arbeidslivsdirektør: - Det er trist

Alexandra Haudemann-Andersen har sett seg lei på metoo-kampanjen.

UT MOT #METOO: Alexandra Haudemann-Andersen mener metoo-kampanjen kan gi feil inntrykk av bransjen. Foto: SEB
UT MOT #METOO: Alexandra Haudemann-Andersen mener metoo-kampanjen kan gi feil inntrykk av bransjen. Foto: SEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kampanjen #metoo har den siste tida satt i gang debatten om seksuell trakassering og overgrep i en rekke bransjer. Flere og flere kommer nå på banen og deler sine historier og krever slutt på slike overtramp.

Men ikke alle er like positive til kampanjen. Alexandra Haudemann-Andersen, mekler i investeringsbanken SEB i Hong Kong og datter til investor Jan Haudemann-Andersen, kaller debatten en «mannevond mediehype».

- Overhøvling

I en kronikk i Dagens Næringsliv skriver hun at det hele har endt opp som en total overhøvling av mannsdominert bransjer.

Selv jobber Haudemann-Andersen i den mannsdominerte finansbransjen og skriver i kronikken at hun tar sterkt avstand fra forskjellsbehandling, men understreker derfor at hun ikke liker måten menn blir framstilt i media om dagen.

«Det er flott at ukultur kommer fram i lyset, uavhengig av kjønn, og at vi kan ha en åpen dialog rundt dette. Men hvem snakker mennenes sak? Jeg mener denne debatten har utviklet seg til en virvelvind av politisk korrekthet, som drar med seg rubbel og bit av situasjoner som samlet sett ikke skaper et korrekt bilde av arbeidslivet i Norden i 2017», skriver hun i DN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer