Finansminister Siv Jensen om dagens stortingsvedtak: - Dette blir ikke enkelt

Mener raske returer er like viktig som midlertidige arbeidstillatelser for asylsøkere.

NYTT SAMARBEIDSMØTE:
Frp-leder Siv Jensen og de andre borgerlige partilederne møttes i Nydalen i dag. Her diskuterte de flere av regjeringens store reformer - og flyktningkrisen. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NYTT SAMARBEIDSMØTE: Frp-leder Siv Jensen og de andre borgerlige partilederne møttes i Nydalen i dag. Her diskuterte de flere av regjeringens store reformer - og flyktningkrisen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsflertallet vedtok i dag å be regjeringen se på forslag som gjør det enklere for asylsøkere å få midlertidig oppholdstillatelse før de har gjennomført asylintervju.

Finansminister Siv Jensen tror ikke dette nødvendigvis er noen løsning på flyktningkrisen.

- Jeg har lyst til å minne om helheten i dette. Dette blir ikke enkelt. At vi bare ved å gi en tillatelse har sysselsatt alle de som får opphold i Norge. Det tror jeg ikke noe på, sier Jensen til Dagbladet etter dagens samarbeidsmøte mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF i Nydalen.

- Viktig med rask retur Finansministeren påpeker at mange av asylsøkerne som kommer til Norge er ufaglært, at det norske arbeidsmarkedet er svært spesifisert - og at det i tillegg er økende arbeidsledighet.

- Det er definitivt ønskelig at de klarer seg selv og finansierer for seg selv og sin familie dersom de skal få bli i Norge. Men det er jo minst like viktig at vi er faste i klypa, og sørger for raske returer for dem som ikke skal få bli i Norge, sier Jensen.

- Hvis Norge er faste i klypa og sender tydelige signaler, påvirker det også hvor mange som kommer til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.