MINISTEREN OG FRUE:  Finansminister Michel Sapin og kona Valerie Scharre på vei til en mottakelse i Elysee.palasset i slutten av april i år i forbindelse med statsbesøk fra Australia. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix.
MINISTEREN OG FRUE: Finansminister Michel Sapin og kona Valerie Scharre på vei til en mottakelse i Elysee.palasset i slutten av april i år i forbindelse med statsbesøk fra Australia. Foto: Christian Liewig/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix.Vis mer

Finansministeren nappet i trusa til kvinnelig journalist

Legger seg flat etter bok fra maktens korridorer i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes finansminister Michel Sapin (64) innrømmer at han opptrådte upassende overfor en kvinnelig journalist, som hevder at han røsket i trusestrikken hennes.

Sapin kom med innrømmelsen bare timer etter at han først kategorisk benektet anklagen fra den ikke navngitte journalisten.

Hendelsen er omtalt i en ny bok som gir et innblikk i maktens korridorer i Frankrike, skrevet av Stephanie Marteau og Aziz Zemouri.

Ifølge boka var det under World Economic Forum i Davos at en kvinnelig journalist bøyde seg ned ved siden av den franske finansministeren, slik at den øverste delen av trusen hennes syntes.

- Hva er det du viser meg
- Ah, hva er det du viser meg, skal Sapin ha sagt, før han nappet i trusestrikken hennes. Sapin hevdet senest tirsdag at anklagene var totalt grunnløse, men slår nå retrett.

- Under et besøk til Davos i januar 2015, midt blant 20 mennesker, kom jeg med en kommentar til en kvinnelig journalist om klærne hennes, samtidig som jeg plasserte hånden min på ryggen hennes, skriver han i en kunngjøring.

- Det var ikke ment som sexistisk eller aggressivt fra min side, men det enkle faktum at jeg sjokkerte denne personen, viser at disse ordene og handlingene var upassende. Jeg var og er lei meg for dette, skriver han videre.

Mandag sto åtte kvinner fram og anklaget visepresidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Denis Baupin, for langvarig seksuell trakassering.

(NTB-AFP).