Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Revidert nasjonalbudsjett

Finansministeren skryter av egen politikk: - Har fungert godt

Mindre oljepengebruk, og mer til blant annet lærernorm og Stortingets byggeprosjekt i revidert nasjonalbudsjett.

DIREKTE: Siv Jensen legger fram revidert statsbudsjett. Video: Stortinget Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 11 tirsdag legger finansminister Siv Jensen fram revidert statsbudsjett.

- Det økonomiske opplegget vi la i fjor treffer fortsatt godt, og det har kun vært behov for mindre justeringer, sier hun i pressekonferansen.

Regjeringens nøkkeltall viser at norsk økonomi er på vei i riktig retning, med høyere vekst og sysselsettingen på vei opp.

- Bedringen i arbeidsmarkedet kommer raskere enn ventet, heter det fra regjeringen.

Veksten i sysselsettingen ventes å øke gjennom året – sysselsettingsraten justeres opp fra 1,1 prosent i statsbudsjettet til 1,3 prosent i revidert.

Ifølge Jensen er anslått lønnsvekst likevel satt ned som følge av lønnsoppgjøret i det private.

Mindre oljepenger

Regjeringen foreslår å bruke 5,6 milliarder færre oljekroner enn i statsbudsjettet for 2018.

Finansminister Siv Jensen (Frp) legger opp til å bruke 2,7 prosent av Statens pensjonsfond utland - det såkalte oljefondet - når hun tirsdag legger fram regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2018.

Det er 0,2 prosentpoeng lavere enn det statsbudsjettet som Stortinget vedtok i desember i fjor.

Mer til lærernorm

Høsten 2018 trer den nye lærernormen i kraft. Ifølge kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) blir det satt av 700 millioner kroner til flere lærere fra høsten av, melder NTB.

200 millioner kroner er friske midler, mens 500 millioner kroner er penger som alt er bevilget under vignetten tidlig innsats i skolen. Regjeringen øremerker nå disse pengene til flere lærere.

Totalt vil regjeringen dermed bruke 1,4 milliarder kroner på tidlig innsats og økt lærertetthet i 2018.

Forrige uke kunne Dagbladet melde at det kommer ti nye millioner til rekruttering av nye lærere i revidert nasjonalbudsjett. Pengene skal brukes på tiltak som skal få flere til å søke seg til lærerutdanningen.

Nye 377 millioner til Stortingets byggeprosjekt

Kostnadsrammen er den samme, men regjeringen setter av nye 377 millioner kroner til det skandaliserte byggeprosjektet på Stortinget i revidert nasjonalbudsjett, ifølge NTB.

Finansministeren fikk spørsmål om saken i pressekonferansen tirsdag:

- Jeg er sikker på at de jobber med å få kontroll på kostnadene i prosjektet. Jeg skal være varsom med å rådgi Stortinget i denne saken, sier Jensen.

Totalsummen for byggeprosjektet har økt dramatisk i flere omganger og er i revidert anslått å være 2,321 milliarder kroner. Det er samme sum som Stortinget oppga i februar og som senere ble bekreftet av en rapport fra Dovre Group tidligere i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media