Finansministeren støtter renteøkning

Finansminister Gudmund Restad støtter Norges Banks beslutning i morges om å heve renten med 1,5 prosent. En stabil valutakurs er en viktig del av Regjeringens politikk, sier Restad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finansminister Gudmund Restad ville i dag ikke gå inn i noen diskusjon om hva Norges Bank heving av renten ville bety for småbarnsfamilier med høy gjeld.

  - Jeg kan ikke uttale meg om hvorvidt folk nå bør binde renten, men Regjeringen håper at innstramminger og Norges Banks øking av renten på 1,5 prosent, vil stabilisere kronekursen mot europeiske valutaer og hindre en videre stigning av utlånsrenten, sa finansminister Gudmund Restad på en pressekonferanse i Oslo i formiddag.

Nødvendig

Finansministeren understreker at Norges Banks heving av renten er helt i tråd med Regjeringens økonomiske politikk.

  - Situasjonen i norsk økonomi, med betydelige pressproblemer, gjør det nødvendig med et stramt budsjett for neste år. Den lave oljeprisen og ringvirkninger av krisen i Sørøst-Asia stiller den økonomiske politikken overfor enda større utfordringer, sa Restad.

  Han varslet igjen om at Regjeringen og statsministeren forbreder et stramt budsjett for neste år.

  Både inntekts- og utgiftssiden vil bli kuttet betraktelig, uten at Gudmund Restad vil gå inn på detaljer rundt enkeltposter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer