FORNØYD: Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FORNØYD: Arne Hyttnes, administrerende direktør i Sparebankforeningen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Finansnæringen fornøyd med krisefondene

Synes 100 milliarder er nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens forslag til finanspakke bør gjøre det mulig for mange banker å si ja til statlige kapitaltilskudd, mener Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

FNH spår at regjeringens forslag til finanspakke bør få positiv mottakelse i banknæringen.

- Tiltakene har fått en innretning og et omfang som gjør at det bør være mulig for mange banker å si ja til statlige kapitalinnskudd, sier administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon og hans direktørkollega Arne Hyttnes i Sparebankforeningen i en felles pressemelding.

De understreker at det er ulogisk at forslagene om frysing av lederlønningene bare gjelder bankene, og ikke sjefene i virksomhetene som får kreditt gjennom fondet, men at dette trolig ikke vil stoppe bankenes utlånsvilje.

FNH og Sparebankforeningen er også positive til opprettelsen av et fond som med en ramme på 50 milliarder skal investere i norske obligasjoner.

- Dette fondet vil gi en positiv stimulans til det norske markedet. Et større, dypere og mer likvid obligasjonsmarked vil kunne være et viktig bidrag til større finansiell stabilitet i fremtiden, sier Skauge og Hyttnes.

NTB