Finansparadiset som kan gå tapt

Dubai skjelver etter børsknekk.

FESTEN ER OVER: Dette bildet er tatt på nyttårsaften i fjor, men heller ikke nå er det noen stor grunn til å sende opp fyrverkeri i Dubai. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/Scanpix
FESTEN ER OVER: Dette bildet er tatt på nyttårsaften i fjor, men heller ikke nå er det noen stor grunn til å sende opp fyrverkeri i Dubai. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I forrige uke kom meldingene om at det internasjonale finansmarkedet frykter en ny finanskrise - med det menneskeskapte økonomimekkaet Dubai i sentrum.

Det statlige investeringsselskapet Dubai World erkjente at det ikke klarer å håndtere sine gjeldsforpliktelser, og at det måtte be kreditorene om seks måneders utsettelse - minst - på nedbetalingen av en gjeld på svimlende 340 milliarder kroner.

Informasjonen sendte sjokkbølger gjennom børsene i både New York og London.

Holder på aksjeneOg i dag falt aksjekursene i Dubai med 5,94 prosent, mens kursene på børsen i naboemiratet Abu Dhabi stupte med 7,4 rett etter åpningen.

Likevel, skriver Reuters, var ikke resultatene så gruoppvekkende som det var fryktet i forrige uke.

- Investorer vil trolig holde på aksjene sine. Vi innser sakte men sikkert at Dubai var et særskilt tilfelle og ikke gjenspeiler det globale bildet, sier Eddy Chen, visepresident hos National Investment Trust Co Ltd i Taiwan, til Reuters.

Adu Dhabi vil trolig gi økonomisk støtte til naboemiratet, men vil avvente før det blir avgjort hvem, hva og hvor og hvor mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer