Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finansrådgiver rådet vaktmester til å låne og investere fem mill kr

Dømt til å dekke kundens tap på nesten 1 mill kr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En finansrådgiver som anbefalte kunden å låneinvestere nær 5 millioner kroner i spareprodukter, er i Bergen tingrett dømt til personlig å dekke kundens tap på nesten 1 million kroner.

Finansrådgiver Dag Inge Magnusson (39) i Bergen Finansrådgivning rådet sin kunde, vaktmester Petter Aas (49), å låne og investere nesten fem millioner kroner i forskjellige risikofylte spareprodukter, skriver Dagens Næringsliv.

Aas hadde 1,6 millioner kroner på konto etter et hyttesalg, og ble overtalt til å låne ytterligere 3,6 millioner kroner. Pengene ble investert i japansk eiendom og garanterte spareprodukter med høye gebyrer.

I tingrettens dom heter det blant annet at pengene ble investert i produkter og vekstsertifikater som var «svært risikofylte produkter som etter rettens syn er ren gambling».

Det hele endte med at Aas tapte store summer på investeringene, og da selskapet Bergen Finansrådgivning gikk konkurs, saksøkte han sin tidligere finansrådgiver.

Bergen tingrett har gitt vaktmesteren fullt medhold, og har dømt Magnusson til å betale nær 1 million kroner til sin tidligere kunde, noe som tilsvarer tap og rentekostnader. Sakskostnader på 300.000 kroner kommer i tillegg.

Dag Inge Magnusson vil anke dommen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!