Finansrådgiver tiltalt for utlån av 25 millioner uten sikkerhet

En tidligere finansrådgiver hos DNB på Kongsvinger er tiltalt for å ha lånt ut 25,7 millioner kroner til 20 kunder uten sikkerhet, basert på falske verdivurderinger og lønnsslipper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er spesielt at en finansrådgiver gir lån til kunder som ikke har sikkerhet eller betalingsevne, og at han i tillegg skal ha forfalsket dokumenter slik at det ser ut som om låntakerne både hadde sikkerhet og inntekt i orden, sier politiadvokat Richard Røed i Hedmark politidistrikt til Dagens Næringsliv.

Kundene har for det meste lånt penger til boligkjøp. Påtalemyndigheten mener det er påfallende at låntakerne i de aller fleste tilfellene har klart å betjene lånene, og sliter med å finne motiv i saken.

- Vi har ikke klart å påvise at han har mottatt motytelser, og den tiltalte sier at han ikke har fått noe. Det stiller jeg meg imidlertid tvilende til, sier politiadvokaten.

- Det skal langt mer til for å bli dømt for utroskap enn å ha brutt med bankens interne rutiner, sier mannens forsvarer, Anders Brosveet i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Straffesaken var berammet som såkalt forenklet hovedforhandling i Glåmdal tingrett denne uken, men etter at mannen nylig byttet forsvarer er saken utsatt. Forholdene i tiltalen strekker seg fra 2008 til 2011.

(NTB)