Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finanstilsynet fillerister eiendomsmegler

Odd Kalsnes blir beskyldt for å ha drevet egenhandel, skjult investeringer og feilinformert Finanstilsynet. - Alt er feil, sier luksusmegleren.

Kjører videre: - Jeg vil uansett kunne drive som megler, sier Odd Kalsnes. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Kjører videre: - Jeg vil uansett kunne drive som megler, sier Odd Kalsnes. Foto: Iván Kverme, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finanstilsynet har gitt luksusmegler Odd Kalsnes (60) en skrape av dimensjoner etter å ha avdekket det de mener er grove og gjentatte brudd på eiendomsmeglingsloven. Finansavisen kan fortelle at tilsynet forbyr ham å drive eiendomsmegling, være fagansvarlig og ansvarlig megler.

- Odd Kalsnes har holdt oss løpende orientert om denne saken siden i mai i år. Finanstilsynets vedtak er allerede gitt oppsettende virkning, og Finansdepartementet skal gå gjennom sakskomplekset igjen i ankebehandling, sier adm. direktør Grethe Wittenberg Meier i Privatmegleren.

Helhetsvurdering Finanstilsynets beslutning om å vingeklippe Kalsnes bygger på en helhetsvurdering. Den vurderingen omfatter også at de mener seg feilinformert av Kalsnes.

Selv påstår Kalsnes at vedtakene er et resultat av at Finanstilsynet ønsket å statuere et eksempel, at han han har hatt en dårlig revisor og at han har vært utsatt for en bakvaskelseskampanje.

Finansavisen kjenner innholdet i rapporten Finanstilsynet har laget om Kalsnes. Tilsynet skal der særlig ha vektlagt at Kalsnes har operert som luksusmegler der eiendommer gjerne skifter eiere uten at de har vært i det åpne markedet.

Markeringsbehov - Vi er sjokkert over Finanstilsynets konklusjoner, som ser ut til å være tuftet på antagelser. Denne saken blir selvfølgelig anket til Finansdepartementet. Tilsynet har gjennom hele denne prosessen vist et sterkt markeringsbehov. Min oppfatning er at tilsynet tidlig bestemte seg for å bruke Odd Kalsnes for å statuere et eksempel, sier Kalsnes' advokat Johan A. Mettevoll til Finansavisen.

- Dette har vært en forferdelig opplevelse, som jeg ikke kjenner meg igjen i. Men jeg fortsetter selvfølgelig med mitt sterke og tydelige engasjement i eiendomsmarkedet og avventer Finansdepartementets ankebehandling, sier Kalsnes selv.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!