Legger seg flat:  Stig Rognstad i Norse Securities innrømmer solid feilvurdering. Foto: Eivind Yggeseth/FA
Legger seg flat: Stig Rognstad i Norse Securities innrømmer solid feilvurdering. Foto: Eivind Yggeseth/FA Vis mer

Finanstilsynet slakter Norse Securities

- Det var rett og slett en kortslutning fra min side. Vi tok den korteste veien, sier Norse-sjef Stig Rognstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Finansavisen kan i dag fortelle at Finanstilsynet hudfletter meglersjef Stig Rognstad for å ha tilbakedatert avtaler for å blidgjøre tilsynet.

«Finanstilsynet finner det sterkt kritikkverdig at sentrale personer i Foretakets ledelse som følge av Finanstilsynets forespørsler ved tilsynet har initiert utarbeidelse av og signert tilbakedaterte avtaler i den hensikt å fremlegge dem for Finanstilsynet», heter det.

Seksjonssjef Geir Holen gir Norse-sjef Stig Rognstad det blanke lag i endelige merknader etter et stedlig tilsyn hos meglerbutikken i fjor vår.

Norse Securities beskyldes både for forsøk på å villede Finanstilsynet og for stadig å villede kunder samt flere andre forhold. Likevel inndras ikke konsesjonen.

«Når Finanstilsynet her nøyer seg med kritikk, beror det på at Foretaket likevel ikke har oversendt eller på annen måte har gjort bruk av disse avtalene overfor Finanstilsynet».

Lydopptak av telefonsamtaler hos Norse Securities avslørte ifølge tilsynet at avtalene var konstruert etter Finanstilsynets henvendelse, og deretter tilbakedatert.

Norse-sjef Stig Rognstad legger seg paddeflat for kritikken fra Finanstilsynet.

- Det var en feilvurdering fra min side. Grunnen til feilvurderingen var at faktum var på plass. Vi hadde avtale om å gjøre prosjektene, men volumet var ikke avtalt. I og med at alt var gjennomført, gjorde jeg en kjempebommert og opprettet en skriftlig avtale på det som var gjort. Da lurer man selvfølgelig på om man gjør det med andre dokumenter også, sier han til Finansavisen og fortsetter:

- Vi burde fortalt Finanstilsynet at avtalene var gjort muntlig, og at vi ikke hadde det skriftlig. Det var rett og slett en kortslutning fra min side. Vi tok den korteste veien for å sende dokumentasjon på noe som hadde skjedd.

Flere nyheter Strategene i Nordea anbefaler seks aksjer
Polarcus-sjefer kjøper aksjer
Kverneland-sjef blir styreleder i SR-Bank

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer