Finanstopp i budkamp med Ari og Märtha

En mediesky næringslivstopp gir Märtha og Ari kamp om Burudveien 63 i Bærum. I løpet av to uker blir det klart hvem av dem som blir nærmeste nabo med Ole Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOMMEDALEN I BÆRUM (Dagbladet): Ikke at Olsen (65) bryr seg. Han er lei av alt oppstyret rundt prakteiendommen. - Om det blir prinsessa eller en annen, kan vel gå ut på det samme. Men trafikken blir kanskje tettere dersom det er Ari og Märtha som flytter hit, antyder Olsen.


Man må ta av fra Burudveien og kjøre langs en privat vei i om lag 100 meter for å komme til nr. 61, 63, 65 og 67. Ole Olsen og kona, samt schæfertispa Kajsa, bor i en nøktern enebolig i nr. 61. Han har bodd i Burudveien hele sitt liv. I 1963 fikk han seg ei tomt og bygde sitt eget hus. Han setter pris på beliggenheten, stillheten og mangelen på innsyn.

Nabo med ridehall


Ekteparet som bor ovenfor både Ole Olsen og eiendommen som kan bli kongelig, eier store deler av området rundt den nesten seks mål store tomta.

Ekteparet ønsker ikke å kommentere sitt eventuelle framtidige naboforhold til de kongelige.

Paret eier en stall for utleie, med plass til 23 hester. De har bygd en treningsbane som ligger langs Märtha og Aris eventuelle framtidige innkjørsel, og neste år kommer en stor ridehall. Det vil med andre ord være rike muligheter for Märtha til å bedrive sin favoritthobby nr. én - sprangridning.


Om prinsessen og Ari Behn får tilslaget, er usikkert. En annen budgiver skal være svært interessert. Denne personen skal være en mann som tilhører toppsjiktet i norsk næringsliv. - Han har kommet med et tilbud. Kall det gjerne et forhandlingsutspill, sier mekler Lars Morten Sæther ved DnB Eiendomsmegling AS.

Seriøst interessert er også Märtha og Ari. Under parets seineste besøk (de inspiserte Burudveien 63 tre ganger i fjor) skal de ha hatt med seg rådgivere som vurderte utbygging.

- Begge parter har kommet med forhandlingsutspill som gjør det klart at de er villige til å by, og kanskje også gå over prisantydningen, sier mekler Sæther. Eiendommen har en prisantydning på 9 millioner kroner, og en takst på 9,5. Ved forrige korsvei i fjor ga Märtha og Ari seg - trolig fordi medietrykket ble vel stort.

Eiendommen


Märtha og Ari skal ha satt som betingelse for å gjennomføre handelen, at de får utvide hovedhuset. TV2 Nettavisen erfarer at Bærum kommune ikke vil motsette seg dette, forutsatt at tilbygget holdes i samme stil. Ari og Märtha skal ha søkt om å få utvide hovedhuset med 100 kvm, til om lag 400 kvm. Hovedhuset består i dag av to sammenføyde byggverk, det laveste reist som hytte på 1930-tallet, det andre som et tilbygg på 70-tallet. For øvrig består eiendommen av en romslig garasje, en utedo som er omgjort til skrivestue, ei laftet tømmerkoie som brukes som gjestebolig - og ei dokkestue. Innehaver Anne Smeland Geelmuyden vil ikke kommentere overfor Dagbladet om hun kommer til å selge til Märtha og Ari.

- Dette er det sagt mer enn nok om allerede, mener hun.

EIENDOMMEN: Hovedhuset i Burudveien 63 ligger på en solfylt lysning i skogen. <!--BTEK2-->
BOLIGJAKT: Märtha og Ari jakter enda en gang på eiendommen i Burudveien 63 i Lommedalen. Prinsessen skal allerede ha søkt Bærum kommune om tillatelse til å oppføre stall på eiendommen. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
PRINSESSENS DRØM : Hovedsoverommet har tilliggende garderobe og bad.<!--/BTEK3--><!--BTEK4-->
BADET : Her er det nylig pusset opp. Boblebad og dobbel servant er på plass.