Lukrativ ordning:  Rune Bjerke er en av finanstoppene som har en svært gullkantet ytelsespensjon. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Lukrativ ordning: Rune Bjerke er en av finanstoppene som har en svært gullkantet ytelsespensjon. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

Finanstoppenes superpensjoner

Rune Bjerke og Helge Leiro Baastad har gigantiske ytelsespensjoner verdt 25 og 35 millioner. DNB og Gjensidige har sluttet å tilby slike produkter til ansatte og kunder fordi de er for dyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens pensjonsleverandørene DNB, Gjensidige og Storebrand dytter kunder og nye ansatte over på innskuddsordninger, har toppsjefene beholdt sine egne ytelsesordninger. Særlig lukrativt er det å være sjef i DNB og Gjensidige, skriver Finansavisen.

I Gjensidiges årsrapport for 2013 opplyses det: «Konsernsjefen har pensjonsrettigheter i henhold til Gjensidiges lukkede ytelsesordning.»

Gjensidige-sjef Baastad er jevngammel med DNB-sjef Rune Bjerke. Til sommeren og høsten blåser de ut 54 lys på sine bursdagskaker. Om de gjør sine saker riktig som sjefer har de kun seks år igjen i sjefstolen. Begge kan ifølge Finansavisen førtidspensjonere seg etter 60 fylte år.

Deretter kan både Bjerke og Leiro Baastad gå ut med pensjon - garanterte sådan - på henholdsvis 70 og 100 prosent av deres fastlønn.

Annerledes utad Selskapenes strategi utad er en helt annen enn den toppsjefene nyter godt av. Landets tre største børsnoterte finanshus skroter ytelsespensjon overfor kunder og egne ansatte, skriver Finansavisen.

- I Gjensidige endret vi vår pensjonsordning i 2007. I den forbindelse fikk alle ansatte et valg mellom å fortsette på ytelsesordningen eller å gå over på innskudd. Det ble holdt informasjonsmøter og gitt tilbud om veiledning til de ansatte om de to alternativene i forbindelse med valgsituasjonen, sier Per-Espen Magnussen, HR-direktør i Gjensidige.

Dette samme gjelder i DNB.

- Det er riktig at DNB har gått over til innskuddsbaserte pensjonsordninger for nye ansatte. Alle som jobbet i DNB da dette ble innført, fikk velge om de ønsket å beholde ytelsesbasert pensjon, sier Even Westerveld, pressekontakt i DNB.

Flere nyheter LO og NHO i felles front mot regjeringen
Her avgjøres pensjonsstriden
Strid om prinsipper kan gi streikevår