Finanstopper bedragerianmeldt

Økokrim har pågrepet to personer i Finance Credit Norge. De er siktet for grove brudd på regnskapsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På bakgrunn av en anmeldelse vi mottok fredag kveld fra fire banker besluttet vi å sette i gang etterforskning umiddelbart, opplyser førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim til NTB.

De to personene som er pågrepet har ifølge Grimstad sentrale posisjoner i finans- og inkassoselskapet Finance Credit Norge. Grimstad vil ikke kommentere hva siktelsen mot de to går ut på. Økokrim vil mandag ta stilling til om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

Store lån

Anmeldelsen kom fra SpareBank1 Vest, SpareBank1 SR-Bank, SpareBank1 Midt-Norge og Bank1 Oslo. Disse fire bankene opplyser at de til sammen har lånt ut 700 millioner kroner til Finance Credit Norge og det øvrige Finance Credit-systemet. I tillegg har to andre banker lånt selskapet ytterligere 600 millioner kroner.

Finance Credit Norge har omtrent 70 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Trondheim, Bergen og Alta. I løpet av helgen har Økokrim foretatt ransaking en rekke steder i Østlandsområdet, uten at Grimstad vil spesifisere nærmere hvilke steder det er snakk om.

- Vi har identifisert forhold som vi mener gir grunn til mistanke om straffbare forhold, sier nestlederen i Økokrim.

Tidlig fase

Erling Grimstad vil ikke kommentere hvor store beløp Økokrim etterforsker.

- Saken er i en tidlig fase. Vi arbeider for fullt for å skaffe oversikt over hva dette handler om, sier førstestatsadvokaten.

De fire bankene i Sparebank1-Gruppen opplyser i en pressemelding at det er for tidlig å gi noen oversikt over eventuelle tap. Bankene vil sende egne børsmeldinger om saken før børsåpning mandag.

Likevel reageres det meget sterkt på saken i Sparebank1-systemet.

- Dette er en ren svindelsak, sier styreleder Gunn Wærsted i Bank 1 i Oslo til bt.no.

<B>AKSJONERTE:</B>Førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim aksjonerte umiddelbart da de fikk inn anmeldelsen fra Sparebank1.