STANSET: Findus tilbakekalte mandag fra det svenske markedet  frysevarer som inneholder svinekjøtt fra Irland. Black & White , samt  pasta med skinke og ost er to av produktene.
Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
STANSET: Findus tilbakekalte mandag fra det svenske markedet frysevarer som inneholder svinekjøtt fra Irland. Black & White , samt pasta med skinke og ost er to av produktene. Foto: Henrik Montgomery / SCANPIXVis mer

Findus stopper mat etter dioksinalarm

Matvareprodusenten Findus trekker tilbake flere produkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Matvareprodusenten Findus i Sverige trekker tilbake noen av sine produkter fra markedet etter dioksinalarmen fra Irland i helgen.

Peter Brådenmark i det svenske matvaretilsynet sier at Findus har opplyst at de har kjøpt kjøtt fra Irland i den aktuelle perioden.

Han har ingen opplysninger om hvilke frysevarer det dreier seg om, men har fått beskjed om at noen deler av utvalget blir trukket tilbake fra markedet.

Talsmenn for Findus vil ikke svare på forespørsler fra nyhetsbyrået TT og viser til en pressemelding som skal komme.

Også gelatinprodusenten Gelita i Skåne er berørt. Foretaket har i løpet av høsten kjøpt inn 600 tonn irsk svinekjøtt og brukt det i produksjonen.

Gelatin brukes hovedsakelig i søtsaker, men siden det binder seg til fett og har lavt fettnivå, er det lite trolig at produsenten behøver å trekke produkter fra markedet.

Lørdag tilbakekalte irske myndigheter alle kjøttprodukter som er produsert i landet siden september etter at det viste seg at innholdet av dioksin oversteg grenseverdiene 80 til 200 ganger.

(NTB)