Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Findus tibakekaller over 11 700 pakker fransk fiskegrateng etter spor av kassein

Kan framkalle melkeallergi.

TILBAKEKALLER FISKEGRATENG: Findus har valgt tilbakekalel et begrenset parti med Fransk fiskegrateng etter spor av kassein. Foto: Findus
TILBAKEKALLER FISKEGRATENG: Findus har valgt tilbakekalel et begrenset parti med Fransk fiskegrateng etter spor av kassein. Foto: Findus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Næringsmiddelselskapet Findus tilbakekaller et parti med 400 grams Fransk Fiskegrateng fra norske butikker grunnet spor av melk i produktet, opplyser de i en pressemelding.

Ved en rutineanalyse har selskapet funnet spor av et melkeproteinet kasein, som ikke er opplyst på pakningen. Kasein kan fremkalle en allergisk reaksjon hos folk som har melkeallergi. Forbrukere som ikke har melkeallergi vil ikke merke noe til at produktet inneholder kasein, og kan trygt spise produktet.

- Det er snakk om svært små mengder kasein, omtrent 0,03 milligram per pakke, men for sikkerhets skyld har vi besluttet å tilbakekalle det berørte partiet, sier Trude Solvang, Markeds- og innovasjonsdirektør i Findus.

Forbrukere med melkeallergi som har kjøpt Fransk Fiskegrateng med den aktuelle lot-koden (5356BFF) anbefales å kontakte Findus for refusjon.

Totalt omfatter tilbakekallingen 11 760 forbrukerpakninger og gjelder kun dette partiet.