FINGERLIKNENDE:  Politiet plukker opp det som kan eller ikke kan være finger fra gata i Pilestredet i Oslo. Foto: Kjetil Sætre
FINGERLIKNENDE: Politiet plukker opp det som kan eller ikke kan være finger fra gata i Pilestredet i Oslo. Foto: Kjetil SætreVis mer

«Finger» funnet på gata var ikke finger

Makabert funn i Oslo viste seg å være laget av plast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): Operasjonsleder i Oslo-politiet tror ikke en fingerliknende gjenstand som ble funnet i Pilestredet i Oslo i dag er en finger.

- Vi vet ikke om det er en finger. Personlig tror jeg ikke det er det. Det er sjeldent det ligger hittegods av den typen omkring; det er ikke noe blod, og vi har ingen skadde. Det var trolig bare en gjenstand som likner på en finger, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Kort tid etter at Dagbladet snakket med Belle, sendte Oslo-politiet ut følgende melding på Twitter:

«Funn av finger i snøfonn. Dette var en rekvisitt av gummi. Så ekte ut på avstand.»

Forbipasserende som gjorde det antatt makabre funnet varslet politiet i 14.15-tida. Gjenstanden, som kan være eller ikke være en finger, er nå hentet av politiet og sendt til ytterligere undersøkelser.

- For vår del er denne saken avsluttet, sier operasjonsleder Belle.

Ved Krimvakta i Oslo holdt de alle muligheter åpne, før det altså ble konkludert med at det var en gummifinger.

- Den er hentet av krimteknisk, så får vi se hva de får ut av det. Det ser ut som en finger, men om det er en ny finger eller en gammel finger, eller hva det egentlig er, vil vise seg. Det er helt åpent, sier vaktleder John Rune Lande ved Krimvakta til Dagbladet.