Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fingeravtrykket som kan spore 300 000-kroners tyveriet

Bedriftsleder i Hedmark har fått ny tro på oppklaring.

OVERVÅKNINGSVIDEO: Kristiansen Håndverksbedrift AS på Matrand i Eidskog kommune i Hedmark opplevde at en lastetraktor til 300 000 kroner plutselig var borte. Så tittet de på overvåkningsbildene. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Onsdag hadde ikke politiet tid til å opprette tyverisak om en Gehl maskinlaster til 300 000 kroner som ble stjålet fra Kristiansen Håndverksbedrift i Eidskog kommune i Hedmark.

Torsdag fikk bedriftsleder Thomas Kristiansen gode opplevelser med politiet i Kongsvinger da han møtte opp med opptak fra overvåkningskamera av en umaskert kar som åpenbart har å gjøre med tyveriet i tidspunktet etter klokka 07.28 sist søndag morgen.

UTEN HANSKER: Politiet sikret seg torsdag trolig fingeravtrykkene på denne snøskuffa på bedriftsområdet i Eidskog i Hedmark. Foto: Overvåkingskamera.
UTEN HANSKER: Politiet sikret seg torsdag trolig fingeravtrykkene på denne snøskuffa på bedriftsområdet i Eidskog i Hedmark. Foto: Overvåkingskamera. Vis mer

- En av tjenestefolkene sirkulerte bilde av mannen til kolleger, og den andre var på bedriften for å sikre fingeravtrykk. Etter torsdagen har jeg mer tro på at det kan bli en løsning, sier Thomas Kristiansen til Dagbladet.

Fingeravtrykk

For det første: bildet av mannen i 30-åra på kameraet er så tydelig at andre politifolk vil kunne gjenkjenne han fra eventuelle andre saker som blir etterforsket.

For det andre: Kristiansen er rimelig sikker på at mannens fingeravtrykk finnes på snøskuffa han flyttet foran kamera.

- Vi ser tydelig av opptakene at han ikke brukte hansker. Og ingen av oss ni her på bedriften har rørt snøskuffa siden dette opptaket søndag morgen, sier Kristiansen.

Lurte Esso-kamera

Torsdag sjekket Kristiansen kameraopptak på en Esso-stasjon ved fylkesveien to kilometer sør for tyveristedet. Bedriftens eget overvåkingskamera viser at ingen biler har kjørt nordover.

- Ingen biler som har kjørt sørover i det aktuelle tidspunktet har passert Esso-stasjonen. Det må betyr at vedkommende må ha vært lokalkjent eller godt forberedt eller begge deler.

- Da må han/de ha valgt en av to mer kronglete lokalveier mellom de to punktene for å unngå å bli fotografert forbi Esso, konkluderer bedriftslederen på Matrand i Eidskog.

Han har også gjennomgått status for forsikringen på bedriftsområdet med forsikringsselskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media