Finkjemmer parker etter Chandra

Politiet utvider letingen etter den forsvunne praktikanten Chandra Levy (24). Nå endevendes parker i nærheten av Levys bosted i Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble letingen utvidet da et femtitalls politifolk ved hjelp av hunder lette etter spor i Rock Creek Park i Washington.

Elektroniske spor

Parkområdet ligger ikke langt fra Levys leilighet, og etterforskere vet at Chandra Levy har vært innom en webside om Klingle Mansion, som i dag benyttes som kontor for parkdriften.

Internettoppkoblingen 1. mai fra klokka 9.30 til 13 er siste livstegn fra den 24 år gamle kvinnen.

På bakgrunn av de elektroniske sporene bestemte etterforskningsledelsen seg for å endevende deler av det store parkområdet.

Leter videre

Ifølge CNN vet ikke politiet sikkert om Chandra Levy har vært i parkområdet, men alle tenkelige spor følges opp. Den seks timer lange letingen var resultatløs, bortsett fra funn av det som antakelig er flere benrester fra dyr, skriver Washington Post. Benrestene er sendt til medisinsk sakkyndige for nærmere undersøkelser.

I dag vil politiet fortsette å finkjemme to parker i Washington for spor etter den forsvunne 24-åringen.

I tillegg vil politiet dele byen inn i sektorer og lete etter steder hvor en person kan tenkes å begå selvmord - eller avkjørsler en bilfører kan ha brukt for å kvitte seg med et lik.

Politiet har gitt opp tidligere planer om å finkjemme søppelhauger i deler av byen, etter opplysninger om at det kunne ta en person ett år og 6 millioner dollar å lete gjennom hver enkelt. Politiet har heller ingen mistanke om at liket av Chandra Levy befinner seg i en søppelhaug, melder CNN.

Tips

Etter at det populære tv-programmet «America's Most Wanted» tok opp Levy-saken på lørdag, har politiet fått inn 165 nye tips.

Én av tipserne hevder å ha sett en person i en varevogn i nærheten av Chandras leilighet dagen før hun forsvant. Personen forsøkte å lokke kvinner inn i bilen.

Borte i 11 uker

Den 24-årige politiske praktikanten har vært sporløst forsvunnet i 11 uker. Politiet betrakter fremdeles saken som en forsvinningssak, men gåten har blitt gjenstand for enorm medieinteresse etter hvert som den demokratiske kongressrepresentanten Gary Condit (53) har blitt trukket inn i saken. Ifølge politiet er ikke Condit mistenkt for noe kriminelt.

Gary Condit hevdet at han ikke hadde et seksuelt forhold til Levy, men ifølge politikilder endret han forklaring på dette punktet i løpet av det tredje vitneavhøret, melder CNN. Condit har ikke kommentert saken siden han i begynnelsen uttalte at han og Chandra Levy var «gode venner».

Chandras familie har helt siden hun forsvant hevdet at Gary Condit hadde et forhold til praktikanten, og i amerikanske medier har det vært spekulert i hvorvidt Levy var gravid da hun forsvant.

Condit blir også etterforsket for angivelig å ha forhindret etterforskningsarbeid ved å be en flyvertinne holde tett om en romanse mellom de to. I forrige uke ble det kjent at kongressrepresentanten også hadde et forhold til en daværende 18-åring for noen år siden.

FORSVUNNET: Chandra Levy (24).
I POLITIETS SØKELYS: Gary Condit (53).