Finkjemmer Tinas nabolag i dag

STAVANGER (Dagbladet): Hver centimeter rundt Tinas bolig skal i dag saumfares i håp om at politiet vil finne noen av hennes eiendeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt i hennes nærhet vil bli undersøkt for å se om det kan kaste nytt lys over drapet, sier kriminalsjef Bjørn Andersen i Stavanger.

Samtidig med at Tinas nabolag saumfares, vil familie og venner i dag følge Tinas båre til hennes siste hvile på Hinna kirkegård. Gravferden vil skje i en svært spesiell og følelsessterk atmosfære, siden hennes drapsmann ennå er på frifot.

Metalldetektor

Letemannskapene vil bruke metalldetektor for å saumfare et større område rundt hennes bolig på Grasholmen utenfor Stavanger sentrum. Frivillige fra Forsvaret, brannvesenet, Norsk Folkehjelp, Røde Kors og speiderlag vil delta sammen med politiet.

Dykkere skal søke i sjøen. Storaksjonen er et signal om at politiet leter febrilsk etter spor som kan lede dem til en drapsmann.

Foreløpige undersøkelser av åstedet ved brustolpen på Sølyst ser ikke ut til å føre til noe gjennombrudd.

Politiet går nøye igjennom Tinas bil. Et nøkkelpar til bilen ble funnet i hennes leilighet, men politiet antar at hun disponerte to nøkler.

I går kom det fram at Tinas kjæreste og hans mor bodde i avdødes leilighet i to uker etter at Tina forsvant. Tina hadde også oppsyn med en naboleilighet på vegne av eieren.

Tidkrevende

Politiet har avsluttet kriminaltekniske undersøkelser i leilighetene. Tinas leilighet har vært plombert av politiet etter at hennes kjæreste og hans mor flyttet ut.

- Vi går nå inn i en fase med tidkrevende tekniske undersøkelser. Ikke noe tyder på at vi står foran noe gjennombrudd, sier kriminalsjef Bjørn Andersen.

Tina-drapet

  • Tina Jørgensen (20) ble sist sett i Stavanger sentrum natt til 24. september.
  • Noen uker seinere fant politiet et kvinnelik i en kum ved Bore kirke. Kvinnen var den savnede Tina Jørgensen.
  • Politiet har satt i gang en omfattende jakt på drapsmannen, men har ingen mistenkt i saken.
<B>LETER:</B> Politiet setter inn store ressurser på å finne Tina Jørgensens eiendeler ved boligen på Grasholmen utenfor Stavanger.