- Finland har avfyrt «bombeadvarsel» mot mistenkelig ubåt

Utenfor Helsinki.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips, bilder, innspill eller video? Last opp videoen din til DBTV-desken, ring 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

(Dagbladet): Finsk forsvar har avfyrt tre bombevarsler mot et «mistenkelig undervannsmål» utenfor Helsinki, melder svenske medier tirsdag formiddag. 

Et mistenkelig objekt har vært observert i vannet i dag og i går, ifølge avisa. Dypvannsbomben skal ha blitt avfyrt i natt, siterer svenske Expressen nyhetsbyrået FNB på. 

Olavi Jantunen, marinens operasjonssjef, vil ikke kommentere hva slags fartøy det er snakk om, eller hvordan observasjonene ble gjort, skriver finske Hufvudstadsbladet (HBL). 

- (Det er snakk om) et mulig undervannsobjekt, sier Jantunen, ifølge finske YLE. 

- Vi slapp advarselbomber med høy lyd, men de er ufarlige, sier forsvarsminister Carl Haglund om bombingen.

Finsk forsvar har sendt ut flere fartøy, både over og i vann, til stedet. Forsvaret merket at det skal ha pågått undervannsaktivitet på finsk terretorium. 

- Det var derfor vi laget et par synkeminer, advarselsbomber, som bare har høy lyd men ikke kan gjøre direkte skade - men det kan vise at man har oppdaget virksomheten, sier han til finske HBL. 

- Det finnes en sterkt mistanke om at det finnes en undervannsvirksomhet som ikke hører hjemme der, sier forsvarsministeren, Carl Haglund. 
 
Ifølge ministeren er situasjonen «over og håndtert». 

- Det er sannsynlig at det ikke er aktivitet der akkurat nå, sier han. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer