Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hva skjer med oktoberbarna?

Finland stopper tvangsreturer til Afghanistan

En ny FN-rapport om Afghanistan har fått det finske Migrationsverket til å stoppe alle tvangsreturer til Afghanistan.

PÅ FLUKT: I oktober i fjor flyktet afghanske «Armin» fra Norge og nedover i Europa fordi han var redd for å bli tvangssendt til Afghanistan. Målet var Spania. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ FLUKT: I oktober i fjor flyktet afghanske «Armin» fra Norge og nedover i Europa fordi han var redd for å bli tvangssendt til Afghanistan. Målet var Spania. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Politiet kommer ikke til å tvangsreturnere folk til Afghanistan de nærmeste dagene», melder finsk politi på sin Twitter-konto.

Det skal være en ny FN-rapport om Afghanistan som har ført til at finske utlendingsmyndigheter, Migri, har bestemt seg for en midlertidig stans, melder Blankspot, et svensk nettsted som dekker verden.

Nå skal de finske utlendingsmyndighetene se nærmere på sikkerhetssituasjonen i det borgerkrigsherjede Afghanistan.

Ifølge UNHCR-rapporten, mener FN at afghanere ikke lenger kan bosettes trygt i Kabul - eller i andre områder som kontrolleres av andre enn den afghanske hæren eller sikkerhetstyrker.

- Migri skal nå se på de nye vurderingene som er gjort av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan, sier den finske innenriksminister Kai Mykkänen til finske YLE.

Hittil i år har Finland deportert drøyt 20 personer til Afghanistan. Denne uka skulle også folk tvangssendes, men dette er utsatt inntil videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!