Finland vil løse gisseldramaet

En finsk spesialutsending skal reise til Filippinene for å bidra til å løse gisseldramaet i landet. Det er to finske menn blant de 21 gislene som blir holdt fanget på øya Jolo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finland stoler på at den filippinske regjeringen gjør alt som er mulig for å hindre at gislenes liv settes ytterligere i fare. Denne beskjeden sendte Finlands statsminister Paavo Lipponen til Filippinenes president Joseph Estada tirsdag, etter meldingene om kamper mellom regjeringsstyrker og de muslimske opprørsstyrkene i områdene rundt leiren hvor gislene holdes.

Finland vil sende sjefen for utenriksdepartementets juridiske avdeling til Filippinene for å hjelpe til med å løse krisen. Finland var også i kontakt med de andre landene som har borgere som gisler i det sørlige Filippinene.

De 21 gislene, blant dem ti utlendinger, ble tatt til fange 23. april mens de ferierte på en malaysisk øy. Den ekstremistiske muslimske geriljaen Abu Sayyaf har truet med å halshogge noen av gislene.

(NTB)

SVAKE: Finske Risto Vahanen holder rundt sin bandasjerte fot mens landsmannen Seppo Franti skriver navnet sitt for en journalist. De er blant 21 gisler som holdes fanget på øya Jolo i Sulu-provinsen i det sørligte Filippinene. Alle gislene beskrives som svake. Foto: AP