SENDT HJEM: Finlands ambassadør i Stockholm, Jarmi Viinanen. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
SENDT HJEM: Finlands ambassadør i Stockholm, Jarmi Viinanen. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpixVis mer

Finlands ambassadør til Sverige hjemkalt etter anklager om seksuell trakassering

Ambassadøren sier anklagene er løgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finlands ambassadør i Stockholm er blitt hjemkalt, opplyser den finske utenriksministeren Timo Soini.

I en meddelelse fra finsk UD heter det at Jarmo Viinanens forutsetninger for å gjøre sitt arbeid var blitt svekket i den grad at det var best at han kom tilbake til Helsingfors tidligere enn planlagt,

Utenriksdepartementet har gjennomført en intern gransking etter at Viinanen ble anmeldt for å ha opptrådt på en upassende måte. Han er anklaget for seksuell trakassering.

- Jeg har ikke tenkt å gå inn på motivasjonen for overføringen. Ut fra departementets gransking har jeg foreslått denne løsningen, sier Finlands utenriksminister Soini til nyhetsbyrået FNB. Han sier han foreløpig ikke har ofret en tanke på hvem som skal erstatte Viinanen som ambassadør til Sverige.

Viinanen selv sier departementet ikke har fortalt ham hva han har gjort galt, men at han kun har fått veldig runde formuleringer om hvorfor han blir kalt tilbake. Han avviser påstandene om seksuell trakassering.

- De anklagene er løgn. En person hevder at jeg har antastet en tredje person, som ikke navngis i påstanden, sier diplomaten, som ble utnevnt til Finlands ambassadør til Sverige i august 2014. Før det var han landets FN-ambassadør.

(NTB)