ÅPNER HUSET: Finlands statsminister Juha Sipilä åpner dørene. Foto: AFP / NTB Scanpix
ÅPNER HUSET: Finlands statsminister Juha Sipilä åpner dørene. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Finlands statsminister vil la asylsøkere bo i familiens hus

Ber andre gjøre det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finlands statsminister Juha Sipilä sier at han vil la asylsøkere bo i familiens hus fra årsskiftet.

Han oppfordrer andre finner til å følge hans eksempel.

Sipilä fortalte om sine planer i morgensendingen i Yles TV1 lørdag. Ifølge statsministeren trenger familien hans ikke huset de har i Kempele etter årsskiftet. Familien kjøpte et hus i Sibbo for ett år siden.

- Min familie har bestemt at hjemmet vårt kan brukes av flyktninger og asylsøkere ettersom vi ikke trenger huset akkurat nå. Fra og med årsskifte kan vi overlate huset til dette formålet, sier Sipilä, som allerede har snakket med kommunale myndigheter om saken.

- Jeg vil bygge Finland til et flerkulturelt Finland, sier Sipilä.

Samtidig føyer han til at EUs plan om å fordele 120 000 asylsøkere som har ankommet Hellas, Italia og Ungarn til andre EU-land må være frivillig, men at han håper Finland vil gå foran som et godt eksempel.

Finland har til nå tatt imot få flyktninger sammenlignet med land som Sverige og Tyskland. Men de siste dagene har tilstrømningen økt slik som i andre land.

Fredag opplyste innenriksdepartementet at man forventer at det vil komme 30 000 asylsøkere til landet i år. Det er dobbelt så mange sammenlignet med prognosen som regjeringen presenterte for bare to uker siden.

I fjor kom det 3600 asylsøkere til Finland.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram