Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finlands utenrikshandel slår alle rekorder

Den finske eksporten fortsetter å slå alle rekorder. I mai eksporterte Finland varer og tjenester for 25,6 milliarder finske mark, eller 35,3 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hele 36 prosent mer enn i mai i fjor, og det høyeste månedstallet noensinne.

Eksporten økte betraktelig for alle viktige eksportbransjer, men størst økning hadde eksporten av telekommunikasjonsutstyr. Den var på 74 prosent. Eksporten innen kjemisk industri økte med 57 prosent, mens økningen var på 53 prosent for den elektrotekniske industrien. Det er særlig handelen med Asia som har vokst, nærmere bestemt med 45 prosent i forhold til i mai i fjor.

Også den finske importen vokser, men ikke i samme takt som eksporten. Importen økte med 27 prosent i forhold til i mai i fjor og var verdt 18,3 milliarder mark, eller 25,2 milliarder kroner.

Dette innebærer at overskuddet i den finske handelsbalansen også fortsetter å øke. Overskuddet var i mai 7,3 milliarder mark - 10 milliarder kroner -, mens det for ett år siden lød på 4,4 milliarder mark - 6 milliarder kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media