Finn 5 feil i din arbeidsstilling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1. Skjermen står foran vinduet

PLAGER: Du kan bli blendet, og det blir vanskeligere å lese på skjermen. Synsforstyrrelser, øyesvie, kløe og hodepine er vanlige plager.

RÅD: Plasser arbeidsbordet riktig i forhold til vinduer. Unngå lysrefleks i skjermen eller for mye lys i rommet. Skjermens bakgrunn bør være så rolig som mulig, uten forstyrrelser fra vindu, speil eller lamper.

2. Skjermen er for høyt plassert

PLAGER: Dette gir en unaturlig arbeidsstilling, og det blir vanskelig å lese på skjermen. Hodepine, smerter i rygg, nakke og skuldrer er vanlig.

RÅD: Skjermens øvre del bør være under øyehøyde. Få skjermen lavere, og senk gjerne bordet. Skråstill skjermen slik at flaten står naturlig i forhold til blikket, omtrent som når du leser en avis.

3. For langt mellom øyne og skjerm

PLAGER: Synsforstyrrelser, øyesvie, kløe, hodepine, smerte og ubehag i nakke og skuldrer.

RÅD: Test ut med skjermen påslått og en tekststørrelse som passer deg. 50 til 70 centimeters avstand mellom øyne og skjerm er vanligvis riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer