Finn båt - få penger

KRISTIANSAND (Dagbladet): Finn en stjålet båt og fyll opp feriekassa. Forsikringsselskapene utlover ofte dusør når kaksebåtene stjeles. De råeste tjuveriobjektene ligger på www.kripos.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Derimot får du bare lusne 250 kroner hvis du finner en stjålet båt uten dusør. Finnerlønna for stjålne biler er den samme.

I øyeblikket er åtte havglis etterlyst via Kripos. Den mest verdifulle skuta er en Fairline Targa 37 til en verdi av ca. 2,3 millioner kroner. Forsikringsselskapene utbetaler vanligvis ca. 20000 kroner i dusør for båter i denne prisklassen.

- Det er ingen faste takster for hvordan selskapene fastsetter dusøren, forklarer informasjonsdirektør Preben Røe i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Dusør: 20000

- Dessuten fastsettes belønningen etter at forsikringsselskapet har vurdert verdien av tipset som førte til at båten ble funnet. For båter verdt «noen millioner» er det ofte blitt utlovet dusør i størrelsesorden 20000 kroner. Gjelder det båter i klassen 200000-400000 kroner kan det bli snakk om 5000 kroner i dusør, sier Røe.

I fjor fikk forsikringsselskapene ca. 2650 tyverimeldinger. Farkoster til en verdi av over 150000 kroner, blir etterlyst via Båtvarslingstjenesten.

Finnerlønna her er ti ganger høyere enn når publikum finner tyvegods. Salæret på 2500 kroner forsvares med at det må være penger å hente for dem som er spesielt på vakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer