Finn deg en yngre mann

Gjør som Hollywood-kvinnene og skaff deg en yngre mann! En yngre partner kan gi deg både bedre helse og et mer likestilt forhold, konkluderer en rapport fra Statistisk sentralbyrå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En yngre mann kan gi kvinner langt flere fordeler enn at han er en viril sengepartner.

- I det seksuelle har en yngre mann neppe noen negativ effekt. Men dette er den mer pikante siden av saken, sier Kari Skrede i Statistisk sentralbyrå (SSB), som denne uka la fram en rapport om kvinners levekår og helse.

For kvinnene som finner en yngre partner, er det mange andre fordeler, skriver Nationen. For det første slår du et slag for likestillingen.

Sjansene for at mannen ikke tjener mer enn deg blir større om du velger en mann som er yngre enn deg selv. Dette fordi mannens lønnsinntekt øker med alderen. Med lik inntekt blir ikke mannen så dominerende i forholdet.

Mer likestilt

- Dermed har kvinnen flere kort på hånden i forhandlingene på hjemmebane. Om kvinner velger yngre menn vil dette gjøre likestillingsprosessen mye enklere, sier Skrede.

Likevel velger de fleste norske kvinner en eldre mann i dag. Statistisk sett er han tre år eldre.

- Folk snakker jo om å gå på barnerov og sånt. Men når det gjelder å finne en partner er det faktisk ikke så dumt, sier Skrede.

Lenger sammen

I tillegg kan du få flere år sammen med en yngre mann. Menn dør tidligere enn kvinner. Ofte dør de fra kvinnene, som blir sittende igjen alene som pensjonister. Et ektepar som består av en ung mann og en eldre kvinne, kan derfor få flere år sammen i alderdommen.

I dag er det som regel kvinnene som tar ansvar når helsa til mannen svikter. Hvis hun gifter seg med en ung mann, kan hun regne med å få mer omsorg i alderdommen.
- Det er positivt for livskvaliteten at man er to som kan gi omsorg for hverandre, og livskvaliteten påvirker også helsa, sier Skrede.