Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finn ditt parti!

Dagblad-gutten hjelper deg gjennom valgomaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12. september er det kommune- og fylkestingsvalg Norge rundt. Dagbladet har laget en valgtest som kan brukes for å finne det partiet som passer best med dine meninger.

Valgomaten gir deg ingen fasit. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i programmene selv, før man går til valgurnene.

Dessverre passer ikke testen for mobiltelefoner uten flash.

Framgangsmåte Til å begynne med ber vi deg om å beskrive deg selv. Deretter starter du testen. Svarer du «vet ikke» på mange spørsmål, så vil automaten bare ta utgangspunkt i det du har svart på.

Testen er bygget opp med 25 påstander som vi ber deg ta stilling til. Du kan også selv vekte hvor viktig disse påstandene er for hvilket parti du selv vil stemme på den 12. september. Norge har 430 kommuner. Vi har ikke laget en test som er tilpasset alle kommunene, ettersom de politiske sakene i mange kommuner er svært forskjellige.

Hvert parti får et visst antall poeng når man velger å støtte eller si seg uenig med en påstand, basert på partiets standpunkt i saken. Vi har lagt svar fra partiene sendt oss til grunn for denne faktoren i poengberegningen.

Vekting av svar Både hvor sterkt enig eller uenig du er i påstandene og hvor mye du velger å vektlegge de ulike svarene du avgir, vil telle mye for hvilket parti du får anbefalt på slutten av testen.

Ingen valgtester er eksakt vitenskap. Du kan oppleve at testen ikke viser deg det partiet du hadde sett for deg at du vil bli anbefalt. Om du er nysgjerrig på om en annen vekting av svarene vil anbefale et annet parti, så oppfordrer vi deg til å ta testen igjen.

Lykke til og godt valg!

Har du tilbakemeldinger? Send til eiliv@db.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!