Finn ditt u-landsparti

Kirkens nødhjelp mener det er på tide å sette internasjonale spørsmål på dagsorden i valgkampen.

HVEM SKAL UT?: Valgomaten skal gi deg svaret på hvem av disse du er mest enig med i utviklingsspørsmål.  Matproduksjon, rettferdig fordeling, demokrati og klima er blant alternativene til prioritering du kan velge under spørsmål åtte. Skjermdump: Kirkens nødhjelp
HVEM SKAL UT?: Valgomaten skal gi deg svaret på hvem av disse du er mest enig med i utviklingsspørsmål. Matproduksjon, rettferdig fordeling, demokrati og klima er blant alternativene til prioritering du kan velge under spørsmål åtte. Skjermdump: Kirkens nødhjelp Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kirkens nødhjelp tror nemlig velgerne er mer opptatt av internasjonale spørsmål og utvikling enn det fokuset i valgkampen har vist til nå.

I dag lanserer de sin «globale valgomat».  Ved å ta den kan du se hvilket parti du er mest enig med når det kommer til blant annet u-landspolitikken. 

- Når du tar valgomaten, får du vite hvilket parti som du er mest enig i utviklingspolitikken til, og ikke nødvendigvis hvem Kirkens Nødhjelp mener har den beste politikken, sier Wenche Fone, leder i utviklingspolitisk avdeling i Kirkens Nødhjelp.

Mange mediehus har lansert såkalte valgomater i forkant av høstens stortingsvalg. Den globale valgomaten er Kirkens nødhjelps motsvar.

En valgomat skal vise deg hvilket parti du hører til gjennom å teste dine politiske meninger med en rekke spørsmål, hvor «ditt» parti til slutt blir regnet ut på bakgrunn av dine svar på de ulike spørsmålene.

- Med den globale valgomaten vil vi sette internasjonale forhold og de globale fattigdomsspørsmålene på dagsorden, sier Fone.

- Handler om mer enn Norge Kirkens nødhjelp er redd for at bistands- og utviklingspolitikk skal bli glemt i valgkampen og føler nå behov for å minne om at de ulike partiene har ulik politikk også på dette området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer