Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finn en feil, Stoltenberg

Det er ikke bare samene som trenger korrekturhjelp.

OISANN: Det er ikke bare samene som kan trenge et skikkelig korreKturprogram. Faksimile: FAD
OISANN: Det er ikke bare samene som kan trenge et skikkelig korreKturprogram. Faksimile: FAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ja, det er agurktid. Og selv om agurker er noe vi dessverre ofte har for liten tid til i hektiske sommermåneder, kan vi ikke dy oss når selveste Regjeringen sender ut følgende pressemelding:

«Universitet i Tromsø får ansvaret for samisk korreturprogram», er overskriften, som gjentas både på regjeringens egne hjemmesider og i twittermeldingen sendt ut til over 8000 følgesvenner.

Det er Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) som kommer med gladmeldingen om at Divvun, et samisk rettskrivingsverktøy, nå er etablert som en fast ordning ved Universitetet i Tromsø.

Konklusjonen kan synes klar:

• Samene kan være glad for at det ikke er regjeringen som får ansvaret
• Regjeringen bør muligens utvide universitetets korrekturmandat.

For de som ikke ser poenget: Korrektur staves ikke korretur. Og med mindre de tar forbehold om flere universiteter i Tromsø, burde nok tittelen handlet om universitetET i Tromsø.

- Hvor står det?, sier kommunikasjonsrådgiver i FAD, Vibeke Schjem på telefon, før hun knekker sammen i latter.

I bakgrunnen kommer det flere utbrudd etterhvert som feilen oppdages i departementet. Og det blir klart at det ikke var en snedig orddans fra en vittig byråkrat.

- Nei, vet du hva, dette tar vi på kappa for menneskelig svikt, hikster Schjem mellom latterkulene.

- Det er jo rett og slett sjarmerende - det var jo det beste ordet vi kunne stave feil, sier hun.

INGEN SPØKEFUGL: Pressemeldingen gikk ut på twitter med samme tittel. I departementet var de ikke klar over feilen da Dagbladet ringte. Faksimile: Twitter
INGEN SPØKEFUGL: Pressemeldingen gikk ut på twitter med samme tittel. I departementet var de ikke klar over feilen da Dagbladet ringte. Faksimile: Twitter Vis mer