SKRIVEFEIL: «Oslo's skolebarn skal FÅ FLERE lærere», står det nå skrevet på trikkene i Oslo, med et digert bilde av en smilende Raymond Johansen. Hvis du ikke har skjønt hva som er skrivefeilen allerede, så er det altså genitivsapostrofen i «Oslo» som burde vært utelatt. Foto: Tore Walaker
SKRIVEFEIL: «Oslo's skolebarn skal FÅ FLERE lærere», står det nå skrevet på trikkene i Oslo, med et digert bilde av en smilende Raymond Johansen. Hvis du ikke har skjønt hva som er skrivefeilen allerede, så er det altså genitivsapostrofen i «Oslo» som burde vært utelatt. Foto: Tore WalakerVis mer

Finn feilen i Raymond Johansens skolereklame

- Jeg har ikke tenkt å bruke så mye energi på dette akkurat nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er mye som kan gå galt med politisk reklame. Gjennom tre dager har Anders Anundsen fått gjennomgå for sin «propagandavideo» om framskrittene innen kriminalomsorgen, politiet og justissektoren.

Uten sammenlikning for øvrig er det i dag Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen som får gjennomgå for sin reklame. Men da i en noe mer humoristisk tone; bilder av hans politiske kampanje for Oslo-skolen sprer seg nå nemlig i sosiale medier.

Skrivefeil I annonsen - som handler om lærere - har det sneket seg inn en noe pinlig skrivefeil:

«Oslo's skolebarn skal FÅ FLERE lærere», står det nå skrevet på trikkene i Oslo, med et digert bilde av en smilende Raymond Johansen.

Hvis du ikke har skjønt hva som er skrivefeilen allerede, så er det altså genitivsapostrofen i «Oslo» som burde vært fjernet.

- Vi får tydeligvis mer oppmerksomhet rundt denne annonsen, sier en lattermild Raymond Johansen da Dagbladet viser ham skrivefeilen.

Spøker og ler Byrådslederkandidaten forteller at han ikke har sett reklamen før nå, og kjente derfor ikke til skrivefeilen.

- Men er det litt uheldig med skrivefeil i en skolereklame?

- Det er jo for å appellere til enda mer kritisk tenkning, da, vet du, spøker Johansen og ler.

Det er tydelig at Johansen har viktigere ting å bry seg om i en hektisk valgkamp, og han lover ikke umiddelbare tiltak.

- Vi får se hva vi gjør, men jeg har ikke tenkt å bruke så mye energi på dette akkurat nå.