ØS PØS: Det er meldt mye nedbør utover dagen. Foto Christian R Christensen
ØS PØS: Det er meldt mye nedbør utover dagen. Foto Christian R ChristensenVis mer

Finn fram paraplyen, i dag skal det øse ned

Fare for både oversvømmelse og jordskred i store deler av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter noen dager med finvær i store deler av landet, har møkkaværet igjen meldt sin ankomst.

Så kraftig er regnskyllet som er ventet at Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Aust-Agder, Telemark og Østlandet. 

Mandag ventes det lokalt mye nedbør i Møre og Romsdal samt indre strøk av Hordaland og Sogn og Fjordane.

Det er meldt kraftige regnbyger og lokalt mye nedbør i Aust-Agder, Telemark og på Østlandet. Det er fare for lokale oversvømmelser, små jordskred og flomskred der bygene treffer.

Kraftige byger - Det går fortsatt kraftige byger på Østlandet, og dette vil fortsette de neste timene, sier meteorolog hos StormGeo, Cecilie Villanger.

Hun legger til at det i natt også var kraftige regnbyger på Vestlandet, men at de etter hvert er på vei nordover. Likevel vil det være byger i indre strøk og nord på Vestlandet i hele da.
 
Fint i Trøndelag - I Trøndelag er det fint akkurat nå, men i løpet av ettermiddagen og kvelden kommer bygene hit også, sier Villanger til Dagbladet.

Nord-Norge blir værvinnere, med lite skyer og regn. Men særlig varmt blitt det ikke, og gradene vil trolig bli liggende på 10.

- Det blir generelt kaldere framover nå. Det kan vi skylde på nordavinden for, sier Villanger. Også kan Østlandet få en ny runde til med kraftig regn, onsdag eller torsdag.

Noe varme vil ikke Villanger love, men hun sier at det kan bli lette vær mot helgen.
 
20 millimeter nedbør I løpet av natta og morgentime er et registrert 20 millimeter nedbør på 12 timer.

- Det er høye tall, men vi kan nok vente oss enda høyere utover dagen. Særlig på Østlandet, hvor det fortsatt regner kraftig enkelte steder, sier Villanger.