Været:

Finn fram regnjakke og støvler

Lavtrykkene står i kø, og etter en regnfull helg blir det litt mindre regn utover uka.

REGNVÆR: Det blir mye regn i helga og utover neste uke. Lavtrykkene står i kø og paraplyen kan trygt finnes fram. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REGNVÆR: Det blir mye regn i helga og utover neste uke. Lavtrykkene står i kø og paraplyen kan trygt finnes fram. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

De siste dagene har Meteorologisk institutt vært aktive på Twitter, hvor de har kommet med farevarsel over en lav sko.

Torsdag sendt de ut gult farevarsel på vindkast for Agder, Rogaland og Hordaland. I tillegg kom et tilsvarende farevarsel for styrtregn sør for Stadt.

ADVARER: Meteorologisk institutt har utstedt gult farevarsel for kraftige vindkast i Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Vis mer

Høstvær

- Vi ser definitivt at høsten er i gang. Regn og vind gjør seg gjeldende over store deler av landet, og mye tyder på at tomme vannreservoarer vil fylles opp særlig på Vestlandet, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill til Dagbladet.

De gule farevarslene vil avta fra fredag, og de fleste steder vil oppleve mindre vind enn tilfellet har vært de siste dagene.

- Fra fredag vil det fortsatt være ganske mye nedbør, særlig på Vestlandet og på Sørlandet. Det kommer et nytt lavtrykk fra sør inn over Vestlandet som seinere vil trekke over fjellene mot Østlandet, sier Eikill.

Fra utpå dagen lørdag blir det noe lettere vær på Østlandet og i Midt-Norge.

Finest vær på Østlandet

- Været letter og det blir en del sol og oppholdsvær Østafjells i helga. Det er her man får det fineste helgeværet i landet, sier hun.

Fra Midt-Norge og videre nordover blir det våte været hengende gjennom hele helga.

- Forrige helg opplevde Nord-Norge en skikkelig fin solskinnshelg. Det kommer de nok ikke til å gjøre denne uka. Vinden vil roe seg noe, men det blir skikkelig høstvær med en god del nedbør de aller fleste steder. Også i Finnmark, sier Rannveig Eikill.

Temperaturen vil falle de fleste stedene, men det blir ikke direkte kaldt noen steder.

- På Østlandet ser det ut til å kunne bli en ganske varm og fin helg. Søndag ser det også ut til at de kan få ganske bra temperaturer på Vestlandet.

Lavtrykk i kø

Fra og med mandag preges landet stadig av lavtrykk. Både på Sørlandet og Vestlandet vil det komme ganske mye nedbør i starten av uka.

- Onsdag kommer det et nytt lavtrykk fra sør. Det vil være av og på med lavtrykk hele uka i sør og vest. For Nord-Norge blir det litt mindre nedbør fra tirsdag. Da vil de få delvis skyet oppholdsvær med glimt av sol, det samme vil være tilfelle i Midt-Norge, sier statsmeteorologen.

- Lavtrykkene står på rekke og rad, og det er på tide å finne fram regnjakke og støvler de aller fleste steder i neste uke.

- Du har ikke nevnt ordet høytrykk en eneste gang?

- Det legger seg et høytrykk øst for Norge, men sannsynligvis for langt øst til at det skal ha noen stor effekt for oss. Det blir en stasjoner situasjon med en kontinuerlig tilføring av nedbør fra sør som vil føre til en våt uke for Østlandet, Sørlandet og Vestlandet, sier statsmeteorologen.

- Hvem blir ukas værvinner?

- Det var et vanskelig spørsmål. I helga blir det Østlandet, men utover uka er det nesten umulig å fastslå hvem som blir værvinneren. Hvis man liker regn og ordentlig høstvær vil det være på Vestlandet man får oppleve det. Da kårer vi dem til ukas vinnere, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer