Været:

Finn fram regnjakke og støvler

Lavtrykkene står i kø, og etter en regnfull helg blir det litt mindre regn utover uka.

REGNVÆR: Det blir mye regn i helga og utover neste uke. Lavtrykkene står i kø og paraplyen kan trygt finnes fram. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REGNVÆR: Det blir mye regn i helga og utover neste uke. Lavtrykkene står i kø og paraplyen kan trygt finnes fram. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste dagene har Meteorologisk institutt vært aktive på Twitter, hvor de har kommet med farevarsel over en lav sko.

Torsdag sendt de ut gult farevarsel på vindkast for Agder, Rogaland og Hordaland. I tillegg kom et tilsvarende farevarsel for styrtregn sør for Stadt.

Høstvær

- Vi ser definitivt at høsten er i gang. Regn og vind gjør seg gjeldende over store deler av landet, og mye tyder på at tomme vannreservoarer vil fylles opp særlig på Vestlandet, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill til Dagbladet.

De gule farevarslene vil avta fra fredag, og de fleste steder vil oppleve mindre vind enn tilfellet har vært de siste dagene.

- Fra fredag vil det fortsatt være ganske mye nedbør, særlig på Vestlandet og på Sørlandet. Det kommer et nytt lavtrykk fra sør inn over Vestlandet som seinere vil trekke over fjellene mot Østlandet, sier Eikill.

Fra utpå dagen lørdag blir det noe lettere vær på Østlandet og i Midt-Norge.

Finest vær på Østlandet

- Været letter og det blir en del sol og oppholdsvær Østafjells i helga. Det er her man får det fineste helgeværet i landet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer