Sommerværet:

- Finn fram regntøyet!

Det blir rekordvarme flere steder i Norge inn mot helga. Så skifter været.

VÅTT: Det er ventet mye nedbør over hele Norge allerede fra fredag, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
VÅTT: Det er ventet mye nedbør over hele Norge allerede fra fredag, ifølge Meteorologisk institutt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hele Norge har opplevd deilig sommervær de siste dagene, med strålende sol og temperaturer godt over 25 grader flere steder.

Om du ikke har benyttet deg av finværet ennå, så kan fredag bli siste sjanse på en stund. Været vil i løpet av helga snu, og temperaturene vil synke over hele landet.

Det sier meteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

- Det er et værskifte på vei for hele landet. Det har vært godt og varmt den siste tiden, med rekordvarme i Nord-Norge, men til helgen kommer et lavtrykk som vil skyve bort varmlufta og gi en god regnskyll til de aller fleste, forteller Borander.

Mye nedbør

Allerede fra fredag vil både Sørlandet og Østlandet oppleve mer gråvær, og økt nedbør. Ifølge Meteorologisk institutt skal temperaturen holde seg rundt 20 grader, men det vil bli vått.

- De varmeste stedene i helga kan komme opp mot 25 grader, men det blir en annen værtype enn før. Det blir nedbør flere steder, og mer skyet vær, sier Borander.

På Vestlandet må folk belage seg på å finne fram regntøyet og sydvesten, ifølge Borander.

- De som får kjenne mest på overgangen er Vestlandet. Fredagen der ser veldig god og varm ut, kanskje man til og med kan komme opp på 30 grader. Men så kommer det et lavtrykk med en front med veldig mye nedbør seint fredag kveld, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer