Været:

- Finn fram snøskuffa!

Uka fortsetter med kaldt vintervær og påfyll med snø i store deler av landet, melder meteorologen.

SNØEN LAVER NED: Det ventes opptil 10-15 cm snø og 30 minusgrader enkelte steder. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter.
SNØEN LAVER NED: Det ventes opptil 10-15 cm snø og 30 minusgrader enkelte steder. Foto: Meteorologisk institutt / Twitter. Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka sendte Meteorologisk institutt ut en rekke farevarsler for snø flere steder i landet.

Onsdag og torsdag er ingen unntak - snøbygene fortsetter å gi påfyll med snø i Møre og Romsdal og Trøndelag.

Kaldt vintervær

- Det ventes 10-15 centimeter snø og lokalt kan det komme enda mer. Finn fram snøskuffa! Skriver meteorologene på Twitter.

Vakthavende meteorolog Martin Granerød forteller at uka fortsetter med kaldt vintervær i store deler av landet. Men Sør-, Øst- og Vestlandet har usikre prognoser.

Det blir nokså milde minusgrader på Østlandet ut uka, ifølge yr.no. På torsdag og fredag titter også sola fram for østlendingene.

Temperaturen på Vestlandet vipper så vidt over og under null grader, og vil ha små mengder med nedbør på torsdag og fredag.

30 minusgrader

Nord-Norge med Nordland, Troms og Finnmark får en kald og fin helg. Med et høytrykk som ser ut til å utvikle seg i Barentshavet, blir det fralandsvind og tørt og fint vær.

Men kaldt blir det. Kl. 06.00 onsdag er det observert ned mot 30 minusgrader i Karasjok.

- Det er Sibirkulda som gjør at det er så kaldt. Men det er stort sett oppholdsvær og lite nedbør nord i landet. Er man heldig, kan man også se litt nordlys, sier meteorolog Granerød.

FIKK SJOKK: Hytteeier Wenche Halland kunne ikke tro hva som hadde skjedd mens uværet herjet ved hytta hennes. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Usikkert sør for Dovre

- Det er usikre prognoser sør for Dovre, med to mulige utfall: Det kan fortsette å være relativt tørt og kaldt som nå, eller det kan komme lavtrykk fra vest med stigende temperatur og nedbør. Om dette skjer, vil mange få påfyll med snø, sier meteorolog Granerød.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer