REGNFULLE UTSIKTER:  Det ligger an til en høstferie med dårlig vær i Sør-Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
REGNFULLE UTSIKTER: Det ligger an til en høstferie med dårlig vær i Sør-Norge. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Finn fram sydvesten

Til uka blir det regn og kuling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
De som har høstferie til uka og håper på knallvær, blir skuffet.

Hele Østlandet, med unntak av Hedmark og Telemark, har skoleferie i uke 40. Også i Møre og Romsdal er skolene med i første høstferierunde.

- Det er jo bare i Sør-Norge det er høstferie til uka, og det er også der det blir dårlig vær, forteller vakthavende langtidsmeteorolog Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Kuling og regn Sør for Stad og Dovre blir altså ikke været så veldig bra til uka. Det blir gradvis dårligere, med mye skyer og perioder med regn og kuling. Allerede fredag er det ventet å skye til, særlig østafjells. Det kan komme duskregn lørdag, og fra søndag og utover blir det for det meste regn og skyet, og perioder med kuling.

- Det varer hele uka, uten særlig mye endring. I slutten av neste uke kan det bli litt bedre, med litt mindre nedbør og litt mindre vind. Men det ser ikke så veldig oppløftende ut. Man burde heller hatt høstferie nå, bemerker meteorologen.

Bedre i nord I områdene nord for Stad og Dovre blir det lite nedbør i den kommende uka.

- Det kan komme noe i Møre og Romsdal og Trøndelag, men ikke mye. Og Nord-Norge får mye pent vær, sier Wiberg Horjen.

Hele landet får kraftig sønnavind, noe som gir en mild værtype. Skyene i Sør-Norge gjør at det ikke blir så kaldt om natten, mens temperaturen i nord kan falle på natten hvis det blir skyfritt.

Gode temperaturer Dagtemperaturen er ventet å ligge rundt 10 grader i hele Sør-Norge, med noe kaldere være i fjellet. I nord kan for eksempel Bodø vente seg rundt 12 grader på dagtid, mens Finnmark ligger på rundt 7 grader. Temperaturen kan imidlertid falle under null i indre strøk og på vidda.

Været blir ganske stabilt i den nærmeste uka takket være at det ligger et kraftig lavtrykk mellom Island og Storbritannia, og et høytrykk øst for oss. Det er også dette som gir sønnavind.

Høstferie Fylkene som har høstferie først i uke 41, er Hedmark, Rogaland, Hordaland, Telemark og Sogn og Fjordane. Og i uke 42 er turen kommet til Nord-Trøndelag.

Noen fylker har heller ikke en hel høstferieuke. For eksempel må sørtrønderne vente helt til de to siste dagene i uke 42.

Hva slags vær de med senere høstferie har i vente, er fortsatt for tidlig å si noe om.

(NTB)

Sjekk været time for time for Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg, Ålesund, Pairs, London, og absolutt alle stedsnavn som står på et kart i Norge!