Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Finn på alarmerende dommedagsspådommer»

Greenpeace glemte å fylle inn alle feltene i det nye faktarket sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Greenpeace møtte opp mannsterke for å protestere mot den nye atomenergipolitikken da president Bush kom til Pennsylvania i forrige uke. Her er det planer om å bygge et nytt kjernekraftverk som et ledd i en større kraftsatsning, og dette vekker motforestillinger. 

Ute med fakta

For å understreke poenget sitt hadde miljøorganisasjonen trykket opp faktaark der de fastslo at atomenergi dreier seg om en flyktig og farlig energikilde, og at dette slett ikke er svaret på landets energibehov, ifølge Pennsylvania Inquirer. Greenpeace fortsatte i faktarket:

In the twenty years since the Chernobyl tragedy, the world\'s worst nuclear accident, there have been nearly [FILL IN ALARMIST AND ARMAGEDDONIST FACTOID HERE].

«Factoid» kan ikke oversettes direkte til norsk, men betegner noe som blir sant fordi man trykker det. Ifølge ordboka Merriam-Webster:

1 : an invented fact believed to be true because of its appearance in print

2 : a brief and usually trivial news item

Ikke noe å le av

Steve Smith, Greenpeaces talsmann og mannen som publiserte notatet, sier det hele dreier seg om en fleipete kollega som satte inn parentesen i et utdrag til faktaarket. Ved en feil ble det publisert, og det er ingenting å le av, ifølge Smith.

- Jeg synes ikke en gang dette er morsomt, med tanke på hvor alvorlig dette temaet er, sa Smith etter at tabben ble kjent.

Den endelige versjonen av faktaarket sa ingenting om Armageddon. Greenpeace spadde opp noe om at nye reaktorkatastrofer kan inntreffe og satte inn det i stedet.

BUSH PÅ BESØK:</B> Kom til Pennsylvania i forrige uke for å reklamere for det nye atomenergiprogrammet sitt.
<B>OMSTRIDT:</B> Bush besøkte det omstridte kjernekraftverket Limerick da faktaarket til Greenpeace ble kjent.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling