Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finn skapte bolig-hopp

Et boligprosjekt med 70 leiligheter talte i fjor som 1 bolig på Finn.no. I år telles det som 70. Dermed har antallet boliger til salgs skutt kraftig i været.

 Stor effekt:  Finn.no endret systemet, og antallet ledige boliger spratt tilsynelatende i været. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Stor effekt: Finn.no endret systemet, og antallet ledige boliger spratt tilsynelatende i været. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): - Det er helt riktig at vi har bygget om nybyggdelen på Finn, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Faller i Finn.no til Finansavisen.

Ombyggingen har medført at det tilsynelatende er skjedd en dramatisk økning i antallet boliger som ligger for salg på Finn.no.

- Den nye måten å vise dette på påvirker tellingen av boliger og antall annonser på Finn. Nettopp derfor har vi valgt å synliggjøre begge deler, sier Faller.

Finn viser ifølge Finansavisen nå 1.900 treff i 1.323 annonser når man søker på boliger i Oslo der de tidligere kun viste at det var 1.323 boliger til salg.

Alt annet likt, betyr det at det tilsynelatende har vært en økning i usolgte boliger på nesten 50 prosent, uten at det nødvendigvis har vært endringer i antallet boliger for salg.

- Jeg tror dette har bidratt til at kommentatorer har hatt feil sammenligningsgrunnlag når man måler antall boliger for salg. Dette stemmer med mange kjøperes inntrykk om at det er lite å velge i, og at det er vanskelig å finne objekter som dekker behovet fullt ut, sier Sem & Johnsen-partner Christoffer Askjer til Finansavisen.

Flere nyheter - Boligprisene kan falle 20 prosent - Meglere lokkes av «spekkhuggere» 10 visninger - bare ett bud