Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Finnair nektes å fly til Svalbard

40 år gammel avtale i veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 40 år gammel luftfartsavtale står i veien for Finnairs plan om å sette opp sommerruter fra Helsingfors til Svalbard. Nå betaler flyselskapet billettpenger tilbake.

Det finske flyselskapet har fått avslag fra Luftfartstilsynet på søknaden om sommerrutene fordi Svalbard ikke inngår i den bilaterale luftfartsavtalen med finnene, melder NRK.

- Normalt finnes det ingen begrensninger i flytrafikken mellom Finland og Norge, men Svalbard hører ikke til Open Skies-avtalen til EU og EØS, fastslår medieansvarlig Päivyt Tallqvist overfor den finske statskanalen Yle.

De planlagte sommerflygingene fra Helsingfors til Svalbard skulle starte i begynnelsen av juni og pågå fram til slutten av august.

- Vi innstiller sommerens flygninger fordi vi ikke vil skape usikkerhet hos kundene. Nå kontakter vi kundene som allerede har bestilt flybilletter, og tilbyr dem pengene tilbake, sier Tallqvist.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart